Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatında Gümüş Madalyayı Deniz Güner Aldı

Olimpiyat kültürü ile bilime gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine kimya ve yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Budapeşte, Macaristan´da 54´üncü düzenlenecek olan ama Pandemi süreci dolayısıyla çevrim içi düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatı´nda Türk Milli Takımında yer alan Deniz şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip üstüne bir de bir gümüş madalya getirdi.

Sanal yarışma 13-18 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapıldı ve 18 Temmuz 2020 saat 16.00'da ödül töreni ile kapanış gerçekleştirildi.

The International Mendeleev Chemistry Olympiad (IMChO) ismi ile 54. kez düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatı lise öğrencileri için prestijli büyük bir olimpiyattır. SSCB tarafından farklı isimlerle 1967 yılından beri gerçekleştirilen olimpiyat bu yıl pandemi nedeniyle Dünyanın önde gelen kimya bilimcilerinden oluşan uluslararası bir jürinin hazırladığı iki teorik sınavdan oluştu. 30 ülke katıldı.

Pahabiçilmezlerimizi yetiştiren değerli velilerimize, İFL Kimya olimpiyat takımı Danışman Öğretmeni Dr. Barış DEMİRDAĞ´a, azimle çalışmalarına devam eden Deniz´e ve diğer tüm paydaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

Detaylar için: http://mendeleev2020.chem.msu.ru/

Yayın: 18.07.2020 - Güncelleme: 18.07.2020 18:59 - Görüntülenme: 3527