Uluslararası Rekorumuzu Kırdık - 1 Gümüş 1 Bronz

Ulusalda rekor üzerine rekor kırdıktan sonra uluslararasında da rekorlara doymayan, azimli, çalışkan ve bilim insanı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde yine kimya ve yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Rusya'nın evsahipliğinde 55´incisi çevrim içi düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatı´nda Türk Milli Takımında yer alan Deniz GÜNER ve Fatma TOSUN şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip bir gümüş ve bir bronz madalyayı ülkemize getirirken bu alandaki uluslararası rekorumuzu da kırmış oldular.

Sanal yarışma 20-26 Nisan 2021 tarihleri arasında yapıldı ve 26 Nisan 2021'de ödül töreni ile kapanış gerçekleştirildi.

The International Mendeleev Chemistry Olympiad (IMChO) ismi ile 55. kez düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatı lise öğrencileri için prestijli büyük bir olimpiyattır. SSCB tarafından farklı isimlerle 1967 yılından beri gerçekleştirilen olimpiyat bu yıl pandemi nedeniyle Dünyanın önde gelen kimya bilimcilerinden oluşan uluslararası bir jürinin hazırladığı iki teorik sınavdan oluştu. 28 ülkeden 145 öğrenci katıldı.

Pahabiçilmezlerimizi yetiştiren değerli velilerimize, İFL Kimya Olimpiyat Takımı Danışman Öğretmeni Dr. Barış DEMİRDAĞ´a, azimle çalışmalarına devam eden Deniz ve Fatma'ya ve diğer tüm paydaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

Detaylar için (TÜBİTAK): https://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/uluslararasi-mendeleyev-kimya-olimpiyatlarinda-tarihi-basari

Detaylar için (ULUSLARARASI): http://imcho55.chem.msu.ru/en

Yayın: 29.04.2021 - Güncelleme: 29.04.2021 22:50 - Görüntülenme: 408