Picasso: Gösteri Sanatı

Eklektik resim denildiğinde Picasso'ya rakip çıkartabilecek okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ koordinesinde 10. Sınıf öğrencilerimiz "Picasso: Gösteri Sanatı" isimli sergiyi görmek için Arkas Sanat Merkezini ziyaret ettiler.

18 Eylül 2019 - 05 Ocak 2020 tarihleri arasında ücretsiz olarak İzmir'in beğenisine sunulacak eserlerin gösterildiği Sergi, Picasso'nun bütün yaşamına nüfuz eden gösteri sanatına olan tutkusu çevresinde kurgulanmıştır. Sergide yer alan tablolar, incelemeler, maketler, eskizler, heykeller, fotoğraflar, filmler, kostümler, videolar ve daha pek çok belge; klasik geleneği "dinamitleyerek" modern sanata pek çok farklı yol açan bu dehanın farklı yaratım alanlarının art arda mekanlarda keşfedilbileceği şekilde derlenmiştir. Arka planda ise, Pierre Cabanne'a göre "sanat tarihinin bilinen en olağanüstü devinim ve dönüşümlerinin görüldüğü dönemlerinden birinin tanığı ve baş aktörü" olan Picasso'nun, sanatçılar, yazarlar, şairler, müzisyenler, tiyatrocular gibi dönemin diğer yaratıcı figürlerinden oluşan "Picasso'nun Galaksisi" diyebileceğimiz bir dünya ile kurduğu yakın ilişkiler sunulmaktadır.

Değerli öğretmenimize ve kıymetli öğrencilerimize ayırdıkları zaman, verdikleri emek ve gösterdikleri performanstan ötürü teşekkür ederiz.

NOT: Fotoğraflar için değerli Filiz öğretmenimize teşekkür ederiz.

Picasso SergisiPicasso SergisiPicasso SergisiPicasso SergisiPicasso SergisiPicasso Sergisi

Yayın: 10.10.2019 - Güncelleme: 29.05.2024 11:35 - Görüntülenme: 704