Nis

"Nasıl başardın ve ileride ne yapacaksın" sorularına cevap verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Bilim Kurulumuzun gözetiminde Bilim Olimpiyatlarına çalışan Matematik Olimpiyat Takımı Üyesi Öğrencimiz Zeynep Ebrar KARADENİZ Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatında (European Girls' Mathematical Olympiad - EGMO) ülkemizi gururla ve başarıyla temsil edip GÜMÜŞ MADALYA kazandıktan sonra medya Zeynep'in başarısını yazdı ve yayımladı.

Nis

Matematiğin engin dünyasında derin çalışmalar yaparak ilerleyen nitelikli ve çalışkan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde BUCA Belediyesinin 14 - 18 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirdiği Uluslararası Müzik, Bilim, Enerji ve Mühendislik Fuarı finalinde Ceren ve Zeynep projeleri ile Rusya'da ülkemizi Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER'in danışmanlığında temsil etme hakkı kazanmışlardı. 16 Nisan 2021 tarihinde saat 15:35'te öğrencilerimiz projelerini jüriye sundular. Jüri değerlendirmesi sonucu 23 Nisan 2021 tarihinde okulumuz için bu yılın ilk ULUSLARARASI PROJE İKİNCİLİĞİ derecesi gelmiş oldu.

Nis

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü idrak eden ve her daim değerlerine sahip çıkan kültürlü ve azimli öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Törenimizi anlamına yaraşır bir şekilde çevrim içi olarak gerçekleştirdik.

Nis

Türk bayrağının gölgesinde özgür bir şekilde yetişen öğrencilerimizin ulusal egemenliğimizin ve değerlerimizin bilincinde yetişmesi için uğraş veren okul İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlamıştır.

Nis

Zaman ve emeklerin zengin akademik ve sosyal etkinliklere dönüştüğü faydalı bir okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Bilim Kurulumuz ve ertesi gün Öğretmenler Kurulumuz toplantılarını gerçekleştirerek mevcut şartlar altında öğrencilerimiz için en iyi ve en verimli etkinliklere odaklanarak okulumuzdaki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin mevcut durumunu değerlendirip temmuz ayına kadarki planımızı gözden geçirdiler.

Nis

Araştırma projelerinde yer alarak bilimi öğrenen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Üniversite Okul İşbirliği kapsamında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tümleşik Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Mehmet POLAT Biyoloji Zümremizin evsahipliğinde 9. sınıflarımıza yönelik "Bir Ufuk Olarak Nanoteknoloji" isimli çalışmaları ile konuğumuz oldular.

Nis

Bilim insanı olma yolculuğunda bilime dokunarak ilerleyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında son sınıf öğrencilerimiz Sude ve Neva katıldıkları BİSEP Ortaöğretim Öğrencileri Arası Bilim Projesi Yarışmasında İkinci olmuşlardır.

Nis

Bütçeli projeleri planlayıp yürütebilen girişimci ruhlu öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİNCİ danışmanlığında Vatan Türker'in başkanlığını yaptığı Girişimcilik Kulübünün bu etkinlikteki konuğu Ali ERDURMUŞ öğrencilerimizle çevrim içi olarak buluştu.

Nis

Kendilerini çok yönlü geliştirme fırsatlarını keşfedip bu fırsatları değerlendirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu'nun düzenlediği İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminden Matematik Öğretmeni Zuhal ÖZBAYAN ERİK koordinesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ desteğinde 17 öğrencimiz Oyuncu Beyinler Turnuvasının 1. Elemesine katıldı.

Nis

Her daim öğrenme fırsatını lehine çeviren gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in gözetiminde 15 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'da Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Liseliler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışması" isimli ve DENİZLERİN ÖNEMİ konulu bilgi yarışmasına öğrencilerimiz katıldılar.

Nis

Öğrencilerimizin yaptıkları buluşları veya tasarladıkları faydalı modelleri patentleyebilmeleri için onlara destek olacak öğretmenlerimize ve okul yönetimimize Türk Patent Enstitüsü ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği kapsamında eğitim verildi.

Nis

Bilgisayar Bilimi Kulübü etkinlikleri kapsamında Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde ve öğretmenimizin de bizzat katıldığı Yazılım Mühendisi Ömer Cengiz tarafından verilen "Introduction to Python Programming" eğitimine okulumuzdan katılan öğrencilerimizden Kübra ve Ahmet Taha eğitimi başarılı bir şekilde tamamlamış ve katılım sertifikası almıştır.

Nis

Temel bilimlerde ileri düzey çalışmalarda yer alarak bilimsel çalışmalarda fark yaratan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Bilim Kurulumuzun gözetiminde Bilim Olimpiyatlarına çalışan Matematik Olimpiyat Takımı Üyesi Öğrencimiz Zeynep Ebrar KARADENİZ Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatında (European Girls' Mathematical Olympiad - EGMO) ülkemizi gururla ve başarıyla temsil edip GÜMÜŞ MADALYA kazanmışlardır.

Nis

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ, Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğindeki salgın tedbirleri kapsamında seyreltilmiş ekibimizi TÜBİTAK 2202 ve TÜBİTAK 2204A kapsamındaki Bilim Olimpiyatları ve Araştırma Proje çalışmalarındaki başarılarından dolayı kutladı.

Nis

Planlı ve örgütlü bir şekilde çalışarak mevcut kaynakları en etkin ve verimli şekilde değerlendirebilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde mezunlarımız hem okulumuzun stratejik planı ve ihtiyaçları ile ilgili okul yönetimimizle hem de mezun koordinasyonu sağlamak ve iletişimi canlı tutmak için kendi aralarında toplantılar düzenliyorlar.