Kas

Bilim ve olimpiyat kelimelerinin hakkını verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2019 Olimpiyat Takımları devam eden TAKIM SEÇME SINAVLARI ile yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Kas

Yaparak, yaşıyarak adım adım mühendis olacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kur02 dersleri kapsamında 10. sınıf öğrencilerimiz Arduino mikrodenetleyici ile uygulama ve elektronik sistem geliştirmeye devam etmektedir.

Kas

Bilişim çağının işleyen demiri İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sertaç ATEŞ koordinesinde Avrupa Birliği Kodlama Haftası (EU Code Week) ve Bilgisayar Bilimi dersleri kapsamında öğrencilerimiz kodluyorlar.

Kas

Elması kıpkırmızı olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ kazanım değerlendirme sınavlarımızda en yüksek puan alan 10 öğrencimizi makamında kabul edip çalışma azimlerinden ve akademik çalışmalara ayırdıkları zamanlarından ötürü kendilerine teşekkür edip hepsine ödüllerini verdi.

Kas

20 Yıl içinde üretilecek milli teknolojilerin altında imzası olacak mühendislerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 9. ve 10. sınıflarımızda Bilgisayar Bilimi Kur01 ve Kur02 dersleri kapsamında 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizle CodeWeek - Avrupa Kodlama Haftası etkinlikleri devam etmektedir.

Kas

Planlayan, uygulayan ve sonuç alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Kıymetli Zümre Başkanlarımız, belirlenen gündem maddelerimiz doğrultusunda Bilim Kurulumuzda toplandılar ve birinci dönem için senebaşında alınan kritik kararların uygulamasını değerlendirip uygulamaya dönük yeni kararlar aldılar.

Kas

Herbiri birbirinden özel ve değerli olan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde 2018 Mezunumuz Seray 2018 dönemi için yaş kütüğüne dönem plaketi çaktı ve yaptığı konuşma ile son sınıflarımızı etkiledi.

Ekm

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Cumhuriyetimizin İlanının 95. Yıldönümü Törenle kutlandı.

Ekm

Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullarla iletişim kuran, işbirliği yapan, projeler geliştiren ve paylaşan okul İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY´un koordine ettiği ve bir çok kalite etiketi alan "My Utopia", "Düşünce Atlasım", "Sofinin Dünyasına Yolculuk" projelerinde çalışan öğrencilerimize İl ARGE uzmanları tarafından sertifikaları verildi.

Ekm

Öğrenci odaklı okul İzmir Fen Lisesi´nde 9., 10., 11., 12. Sınıf öğrencilerimiz ile Olimpiyat Takımlarımız 2019 - 2023 İzmir Fen Lisesi Stratejik Planının hazırlanması için Öğrenci Memnuniyet anketi doldurarak okulumuzun Stratejik Planının oluşmasına yardımcı oluyorlar.

Ekm

Hayal kurup proje üretip o hayalleri gerçekleştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2018 Mezunumuz Tuncer HAYDARLAR 9. ve 10. Sınıf Öğrencilerimize Young Guru Academy ile ilgili sunum yaptı.

Ekm

Utanmasalar pansiyondaki yataklarına elektronik devreleri veya yaptıkları robotları götürüp onlarla uyuyacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın önderliğinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ ve Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR koordinesinde 12 robot kulübü öğrencimiz 4 ekip oluşturup 5 robot yaparak IZTECH Roboleauge 2018´de Çizgi Labirent Kategorisinde Birincilik ödülü ve tüm kategorilerde İZMİR FEN LİSESİ Robot Kulübü olarak IRL Özel Ödülünü kazandılar.

Ekm

Astronomi ile ilgilenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL koordinesinde Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Suzan DOĞAN 10. sınıf öğrencilerimize "Evren´de Yolculuk" temalı Astronomi Semineri verdi.

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantımız 21 Ekim 2018 Pazar Günü Saat: 11.00´da Okul Konferans Salonunda çoğunluk sağlanarak duyurulan gündem maddeleri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Yeşili ve maviyi seven ve koruyan sporcu gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Kıymetli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA öncülüğünde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY ve Kıymetli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ desteğinde 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz onaylanan güzergahları doğrultusunda spor yapmak ve doğayla bütünleşmek amacıyla doğa yürüyüşü yaptılar.