Ara

Öğrencisi, mezunu, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan İzmir Fen Lisesinde 2018 - 2019 Öğretim Yılı Birinci Dönemi Olağan Veli Toplantımız ilgili gündem maddeleri doğrultusunda 02 Aralık 2018 Pazar Günü 11.00 - 15.30 arasında yapılmıştır.

Ara

Speak and Break Projesi Kapsamında Ege Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri ile birlikte DynEd çalışmalarında planlı bir şekilde seviyelerine göre İngilizce öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER ile Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde DynEd çalışmasında arkadaşlarına örnek olacak başarı sergileyen öğrencilerimize sertifikaları Değerli Müdür Yardımcılarımız tarafından verildi.

Ara

Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet ERSAN ile Ege Üniversitesi ve İzmir Fen Lisesi İşbirliği ile öğrencilerimiz için neler yapabileceğimiz konusunda Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Filiz KARAOĞLU, Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ, Kıymetli Rehber Öğretmenimiz Ece YETİL ve Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´ten oluşan komisyonumuz Sayın Rektör Yardımcımızın makamında fikir teatisi yaptı.

Ara

Bilim Olimpiyatlarının sarsılmaz kalesi İzmir Fen Lisesi´nde Matematik Olimpiyat Takımımız Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR koordinesinde matematik zümresinin katılımı ile Toplantı Gündem Maddeleri doğrultusunda "Türkiyeyi Temsile Talibiz" parolası ile 2019 TÜBİTAK Bİlim Olimpiyatları Bilgisayar Alanı 1. Aşama Sınavına girecek olan Matematik Olimpiyat Takımı 2019 için hoşgeldin toplantısını yapmıştır.

Kas

Karanlığı aydınlatan laboratuvarlarda azim ve kararlılıkla çalışanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR koordinesinde 12. Sınıf öğrencilerimiz çeşitli düzenekler ile Dalga konusuyla ilgili teorik bilgilerini deneylerle fizik laboratuvarımızda gözden geçirdiler.

Kas

Güzel bakanlar ve güzel görenler kadar güzellik katanların da okulu İzmir Fen Lisesinde Pansiyondan Sorumlu Kıymetli Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ okulumuzun çeşitli yerlerinde yaşanan zemin problemlerini gidermeye yönelik çalışmaları okul emektarımız, biricik dayımız, Ramazan TOPÇU ile birlikte gerçekleştiriyorlar.

Kas

Her geçen gün daha kaliteli ve nitelikli bir eğitim yapma uğraşı veren ve her alanda her zaman en iyi olma vizyonu ile hareket eden İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 80. Yıl dönümünde okulumuz adına bir mesaj yayımlamıştır:

Kas

Tertipli ve düzenli öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Pansiyonumuzdan Sorumlu Kıymetli Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL koordinesinde odalarındaki durum ve pansiyondaki davranışlarından ötürü kız ve erkek pansiyonlarında kalan 6 öğrencimize titizliklerinden ve hassasiyetlerinden ötürü ödülleri Bayrak Törenimizde sunuldu.

Kas

Atatürk ve Türk Büyüklerine her daim saygı gösteren ve emanetlerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesinde 11. Sınıflarımız Atatürk büstünü kırmızı karanfillerle donattılar.

Kas

Uzayı merak edenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL koordinesinde Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Suzan DOĞAN 11. sınıf öğrencilerimize "Evren´de Yolculuk" temalı Astronomi Semineri verdi.

Kas

Bilgisayar Bilimlerine gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz Bilge Kunduz Etkinliğine katılıyorlar.

Kas

Hedefini bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Ali Emre AYDOĞMUŞ ´18 Bilgisayar Olimpiyat Takımını ziyaret etti, deneyimlerini paylaştı ve ders anlattı.

Kas

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Makina Mühendisliği alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Bahadır ÜRKMEZ (İFL ´89, Boğaziçi Üniversitesi ´95), 12. sınıflarımız ile buluştu. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem hayat deneyimlerini paylaştı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Kas

Planlayan, uygulayan ve sonuç alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında soru çıkan zümrelerin başkanları ile akademik başarı başta olmak üzere belirlenen gündem maddelerimiz doğrultusunda Bilim Kurulumuzda toplandı ve birinci dönem için senebaşında alınan kritik kararların uygulamasını değerlendirip ölçülen akademik başarı doğrultusunda öğrencilerimizin başarısını arttırmaya yönelik uygulamaya dönük yeni kararlar aldılar.

Kas

Azim ve kararlılıkla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2018 TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 2. aşama sınavı öncesi son kulvar dönüldü. Ara Kamp tamamlandı.