Ara

Sağlıklı yaşamayı düstur edinmiş gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI koordinesinde öğrencilerimize "Gençler ve Nikotin Bağımlılığı" bağlığıyla sağlık alanında sunum yapıldı.

Ara

Güzel bakan, güzel gören ve güzellik katanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Almanca Öğretmenimiz Mustafa ABACI ve Kıymetli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde Bilim Yolumuzdaki iyileştirmelerimiz devam ediyor.

Ara

Dil becerilerini kullanarak kalitelerini gösteren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde 13 kişilik öğrenci grubumuz ECOTRAIN18 Model Birleşmiş Milletler Eğitimi Konferansına katılmıştır. Burcu öğretmenimizin kaleminden "İFL 2018 MUN Serüvenine ECOTRAIN18 İle Başladı" başlılı haberimizi okuyabilirsiniz.

Ara

Strateji bilen ve takım oyunu oynayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Satranç Kulübü Danışman Öğretmenlerinden Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ ile Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU´nun koordinesinde 4+1 öğrencimizin katıldığı Konak Belediyesi İsmet İnönü´yü Anma Satranç Turnuvasında öğrencilerimiz Lise Kategorisinde Birinci oldular.

Ara

Kendini ve hayatı ifade edebilme becerileri yüksek olan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ´nin koordinesinde öğrencilerimiz Yaratıcı Drama ve Tiyatro etkinliklerine İFL Tiyatro Ekibi 2019 olarak devam ediyorlar.

Ara

Birbirinden farkını ve özgünlüğünü bilerek üniversite hedeflerini belirleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde öğrencilerimize Boğaziçi Üniversitesi tanıtım görevlileri Boğaziçi Üniversitesinin özgün ve farklı yönlerini tanıttı, çeşitli meslekler hakkında bilgi verdi ve üniversitenin sağladığı fırsatları anlattılar.

Ara

Sosyal kulüp çalışmalarında aktif olarak yer alan ve kendilerini çok yönlü geliştiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Satranç Kulübü Danışman Öğretmenlerimizden Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 8 öğrencimiz 128 sporcunun katıldığı Satranç Türkiye Kupası İzmir İl Birinciliği turnuvasında bireyselde kendilerine yakışanı yaptılar.

Ara

Geleceğini planlayan ve yaptığı plana göre kararlılık ve azimle ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde ve Kıymetli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA desteğinde 11. sınıf öğrencilerimiz Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen İzmir Eğitim ve Kariyer Fuarına katıldılar.

Ara

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar hiç görülmeyen fotoğrafları, kullandığı özel eşyaları, yazdığı mektupları ve birçok objelerin yer aldığı Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal sergisini Değerli İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER koordinesinde 9. Sınıf Öğrencilerimiz ziyaret ettiler.

Ara

Sporu ve sporcuyu seven öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde Sınıflar Arası Voleybol Müsabakalarında Final Maçları başladı.

Ara

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Endüstri Mühendisliği alanında önemli çalışmalar yapmış deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Gülcan YEŞİLKÖKÇEN OCAKLI (İFL ´87), 11. sınıflarımız ile buluştu. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem hayat deneyimlerini paylaştı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Ara

Örnek alınan çalışmalara imza atanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın liderliğinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde Eğitim Yazarı ve Gazeteci Sayın Sadık GÜLTEKİN okulumuza konuk oldu ve "Enine Boyuna YKS - TYT ve AYT" isimli semineri ile öğrencilerimizi aydınlattı.

Ara

Müfredat üstü çalışmalarla kendini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Filiz KARAOĞLU ve Bilim Kurulu Başkanımız Münire ŞİMŞEKER desteğinde Bilim Kurulu Üyeleri ve Olimpiyat Öğrencilerimiz ile 2. Aşama Sınavı sonrası durum değerlendirme toplantısı yapıldı.

Ara

Öğrencisi, mezunu, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan İzmir Fen Lisesinde 2018 - 2019 Öğretim Yılı Birinci Dönemi Olağan Veli Toplantımız ilgili gündem maddeleri doğrultusunda 02 Aralık 2018 Pazar Günü 11.00 - 15.30 arasında yapılmıştır.

Ara

Speak and Break Projesi Kapsamında Ege Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri ile birlikte DynEd çalışmalarında planlı bir şekilde seviyelerine göre İngilizce öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER ile Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde DynEd çalışmasında arkadaşlarına örnek olacak başarı sergileyen öğrencilerimize sertifikaları Değerli Müdür Yardımcılarımız tarafından verildi.