76 Ülkenin katıldığı bu yıl Slovakya ve Çek Cumhuriyetinde 19 Temmuz - 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında İFL Olimpiyat Takımları Kaptanımız ve Kimya Olimpiyatçımız Ceylan CEYLAN ülkemize Altın Madalya kazandırdı.

Sıkı ve disiplinli bir şekilde çalışan Ceylan CEYLAN, 2017 Yılı Mayıs ayında TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı ile başlayan süreçte son nokta olan Milli Takım Seçme Sınavında da gösterdiği performans ile milli takıma girerek ülkemizi 50. Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında temsil etme hakkı kazandı. Yoğun bir kamp sürecinin ardından 19 - 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenen IChO 2018´de 5 saatlik laboratuvar sınavı ve sonrasında 5 saatlik teorik sınavın ardından elde ettiği puan ile Altın Madalya kazandı.

Bu yıl da Türk Bayrağını gururla taşıyan öğrencimiz Ceylan CEYLAN başarısı, azmi, hanımefendiliği ve çalışma disiplini ile İFL Olimpiyatçılarına örnek oldu.

Değerli Ailesi, İFL Mezunları, Olimpiyat Danışman Öğretmeni (Dr. Barış DEMİRDAĞ), TÜBİTAK Eğitmenleri, IFL´18 Dönemi Arkadaşları ve diğer tüm paydaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür eder Ceylan CEYLAN´a insanlığa yapacağı katkılarda başarılar dileriz.

Ceylan CEYLAN´ın Başarıları

2015 TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları Bronz Madalya

2017 TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları Altın Madalya

2017 Uluslararası Mendelyev Kimya Olimpiyatı Gümüş Madalya