Mesleki Gelişim Çalışmaları Başladı

Eğitimde niteliği öğretimde verimliliği arttırmak için çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Mesleki Gelişim Çalışmaları Bakanlığımızın "Öğretmenlerin 2017 Eylül Dönemi Mesleki Gelişim Çalışmaları" Programı kılavuzluğunda 05.09.2017 tarihinde başlamış olup 15.09.2017 tarihinde tamamlanacaktır.

MESLEKİ ÇALIŞMALARIN AMAÇLARI:

1. Eğitimin niteliğini geliştirmek ve derslerin öğretimindeki verimliliği arttırmak.

2. Alan bilgisi ve öğretimi konusunda öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak.

3. Yenilenen öğretim programları hakkında öğretmenlerin bilgilenmelerini ve içeriğini müzakere etmelerini sağlamak,

4. Derslerin işlenişinde uygulanan yöntem ve teknikler, kullanılan öğretim materyalleri ile ölçme ve değerlendirme kriterlerinde öğretmenlerin bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmalarını sağlamak.

5. Derslerin işlenişinde karşılaşılan sorunları tespit etmek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek,

6. Eğitim-öğretim uygulamalarındaki iyi örneklerin paylaşılmasını sağlayarak özgün çalışmaları geliştirmek.

7. Öğretmenlerin işbirliği halinde derslerin öğretimi ile ilgili yeni öğretim materyalleri hazırlamalarına, geliştirmelerine destek olmak ve bu kapsamda EBA’ya materyal göndermede farkındalık oluşturmaktır.

Yukarıdaki amaçlar doğrultusunda mesleki eğitim çalışmalarında okulumuz için emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

Yayın: 05.09.2017 - Güncelleme: 29.05.2024 11:32 - Görüntülenme: 3606