Matematiğin uygulama alanları ile heyecanlanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Doc. Dr. Berkant USTAOĞLU hocamız öğrencilerimizle matematik çalışmaları ile ilgili söyleşi yaptı.

Teorinin pratikle buluştuğu okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR ve Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU koordinesinde 12. Sınıf öğrencilerimiz çeşitli düzenekler ile Newton´ın Eylemsizlik Prensibini fizik laboratuvarımızda gözlemlediler.

Her geçen gün daha iyi bir okul için Okul Stratejik Planımız Çerçevesinde, Okul Toplam Kalite Yönetimi anlayışımız doğrultusunda, Okul Yıllık Gelişim Planı kapsamında iyileştirmelerimiz devam ediyor.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen 9. Sınıf Uyum Programı çerçevesinde okulumuzda 9. Sınıflarımız için Uyum etkinlikleri devam ediyor.

Azimle çalışanların okulu İzmir Fen Lisesinde 2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Birinci Dönemi ilk Kazanım Değerlendirme Sınavı 12. Sınıf öğrencilerimize uygulandı.

Temel bilimlere meraklı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Prof. Dr. Alp EDEN hocamız öğrencilerimizle Matematik Söyleşisi yaptı.

Çevreye duyarlı öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Senebaşı Öğretmenler Kurulu Topantısında alınan karar gereği 26 Eylül Çarşamba günü "Temiz Okul Temiz Çevre" çalışması kapsamında öğretmenlerimizle saat 12.50´de Çevre Temizliği yaptık.

Hem teknolojiyi yakından takip edebilen hem de teknoloji üretebilen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde İnsansız Sualtı Sistemleri, Robotik Fetih 1453 ve RobotTaksi Teknoloji Yarışmalarına ve etkinliklere katılmak için 13 kıymetli öğrencimizden oluşan 3 ekibimiz TeknoFest İstanbul 2018 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katıldı.

Yeni bir okula, İzmir Fen Lisesine, merhaba diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN ve Almanca Öğretmenimiz Mustafa ABACI koordinesinde 9. Sınıf Öğrencilerimize UYUM ETKİNLİKLERİ kapsamında İFL22 Zeytin Ağaçları dikimi yapıldı.

Silgisini bölüşen mezunlarımızdan defter ve kalem paylaşan öğrencilerimize uzanan bir okul kültürüne sahip iyi insanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde "Askıda Defter Kalem Projesi" uygulamamız okul girişindeki köşemizde gerçekleşmektedir.

Her yeni yıl köklerinden gelen enerji ile tazelenen okul İzmir Fen Lisesi´nde 2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Törenimiz okulumuzun kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

Bilimin maceralı yolculuğunda gizemi çözebilenlerin ve o yolculuğa gizem katabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinden TÜBİTAK Kriptoloji Yaz kampına giden öğrencimiz Ervin başarılı bir şekilde kamptan döndü.

Destekçileriyle güçlü ve güçlenen okul İzmir Fen Lisesine bir bağış daha yapıldı. Kurban bayramı nedeniyle okulumuzun pansiyonuna kurban bağışı yapan Sayın Aziz GÜZELCAN´a Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ bağışından ötürü plaket sundu.

Mezunlarının gönül bağıyla sahiplendikleri ve destekledikleri okul İzmir Fen Lisesi´nden yine bir bağış haberimiz var. IFL ´86 Mezunumuz Mehmet Deniz ERTAŞ´ın koordine ettiği kitap kampanyasında Biyoloji Olimpiyat Kitaplarımız da okulumuza geldi.