Tem

Azim ve disiplinli çalışma uluslararası madalyayı kazandırır diyen örnek gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış Demirdağ'ın danışmanlık yaptığı Kimya Olimpiyat Takımımızdan pahabiçilmez öğrencimiz Deniz GÜNER Paris'te 21 - 30 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen 51. Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında (IChO 2019) BRONZ MADALYA alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir.

Tem

Geleceğin mühendisleri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen gençler İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tanıtım Günlerine katıldılar.

Tem

Ulusal ve uluslararası bilim etkinliklerinde kendilerini geliştiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış Demirdağ'ın danışmanlık yaptığı Kimya Olimpiyat Takımımızdan pahabiçilmez öğrencimiz Deniz GÜNER Paris'te 21 - 30 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan 51. Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında (IChO 2019) ülkemizi temsil edecektir.

Tem

Milli teknolojilerimize imza atan ve atacak olan mühendislerin yetiştiği okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Kıymetli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ ve Değerli Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA'nın desteğinde 7 takımımız TeknoFest 2019 için hazırlıklarına devam ediyor.

Tem

2019 YKS - TYT Puanına göre öğrencimiz Ceyda BÜYÜKER TÜRKİYE 2'ncisi oldu. Başta Ceyda BÜYÜKER olmak üzere 2019 Mezunlarımıza 4 yıl boyunca verdikleri emek, ayırdıkları zaman ve gösterdikleri çabalarından dolayı ayrı ayrı hem teşekkür eder hem de her birini ayrı ayrı tebrik ederiz.

Ayrıca her zaman bize destek olan başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ'ye ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU'na, Velilerimize, Kıymetli Öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Tem

Matematiği seven, anlayan ve aşan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematikçiler Derneği Türkiye Liselerarası 6. Matematik Yarışmasında Matematik Olimpiyat Takımımız BİRİNCİ oldu.

Tem

Nasıl başlayacağını bilen ve bitirdiğinde takdir edilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Koç Üniversitesi'nin 24 Haziran 2019 - 4 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlediği Koç Üniversitesi Programlamaya/Bilgisayar Bilimine Giriş Yaz Okulu 2019 için davet edilen öğrencilerimiz eğitimlerini başarıyla tamamladılar.

Tem

Azim ve çalışkan insanların nitelikli işler çıkardığı okul İzmir Fen Lisesi'nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde OKULUMUZDA İLK KEZ DÜZENLENEN Model United Nations Konferansı tamamlandı. Kıymetli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR'ın hazırladığı haber metni ile MUNIFL '19 İzmir Fen Lisesi tarihine bir nitelikli bir ilk olarak geçti.

Tem

Sadece pahabiçilmez öğrencilerin değil hakkı ödenmez, vefalı ve efsane öğretmenlerin de okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2019 yılı Tanıtım Videosu tamamlandı.

Çeşitli alanlarda proje hazırlayarak kendilerini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU danışmanlığında Halime Hale GÖKCAN ve Eren AKÇİN TEKNOLOJİ alanında ve Kıymetli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ danışmanlığında Elif Sude KESKİN ve Ilgın KIRTE ENERJİ alanında Çekmeköy Belediyesinin düzenlediği Prof. Dr. Fuat SEZGİN 4. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ikinci oldular.

Bilim insanı olma yolunda azim ve kararlılıkla çalışan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın İhsan YAŞA'yı TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları konusunda görüşme yapmak ve protokol imzalamak için ziyaret ettik.

Okul Stratejik Planımız doğrultusunda öncelik verdiğimiz çalışmalarımızdan biri olan TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavında 26 öğrencimiz 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazandı.

Hedef odaklı çalışan, çalışırken o süreçten en iyi verimi alan ve çalışmasında en iyi performansı gösterip sonuç alan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinin öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün "Taçlanan Başarılar" etkinliğinde Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL koordinesinde ödüllerini aldılar.

2019 - 2020 Eğitim ve öğretim yılında daha güncel bilgilerle, daha uygulamaya dönük etkinliklerle, daha iyi öğretim teknolojileriyle, daha nitelikli faaliyetlerle kısacası öğrencilerimiz için en nitelikli eğitim ve öğretim ortamını oluşturmak için Mesleki Çalışma Dönemimi iyi değerlendiren öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde üç farklı mekanı ziyaret ederek okuldaki mesleki çalışma dönemimizi tamamladık.

Bilgi çağında tüketen değil üreten gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 7 öğrencimiz Koç Üniversitesi'nin 24 Haziran 2019 - 4 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenleyeceği Koç Üniversitesi Programlamaya/Bilgisayar Bilimine Giriş Yaz Okulu 2019 için davet edildi ve 6 öğrencimiz şimdi Koç Üniversitesi'nde bu kampta kodlama ve bilgisayarca düşünme becerilerini geliştiriyor.