IChO 2021 Uluslararası Kimya Olimpiyatında Bir Altın Madalyayı Deniz Güner Aldı

Uluslararasında her yıl madalya kazanmasına rağmen ilk madalyayı kazandıkları zamanki heyecanla ve titizle çalışan olimpiyat öğrencilerinin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine kimya ve yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Japonya'nın ev sahipliğinde 53´ncüsü salgın süreci dolayısıyla çevrim içi düzenlenen Uluslararası Kimya Olimpiyatı´nda (IChO 2021) Türk Milli Takımında yer alan Deniz şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip bir adet de altın madalya kazandı.

Japonya'nın evsahipliğindeki organizasyon 25 Temmuz - 02 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapıldı.

The International Chemistry Olympiad (IChO) ismi ile 53. kez düzenlenen Uluslararası Kimya Olimpiyatı lise öğrencileri için en önemli uluslararası olimpiyattır. Bu yıl salgın nedeniyle çevrim içi düzenlenen olimpiyata 84 ülkeden 312 öğrenci katıldı.

Pahabiçilmezlerimizi yetiştiren değerli velilerimize, İFL Kimya olimpiyat takımı Danışman Öğretmeni Dr. Barış DEMİRDAĞ´a, azimle çalışmalarına devam eden Deniz´e ve diğer tüm paydaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

Detaylar için: https://tubitak.gov.tr/tr/haber/ogrencilerimiz-uluslararasi-olimpiyatlarda-basarilariyla-goz-doldurmaya-devam-ediyor

IChO 2021 Uluslararası Kimya Olimpiyatında Bir Altın Madalyayı Deniz Güner Aldı

Yayın: 06.08.2021 - Güncelleme: 06.08.2021 13:26 - Görüntülenme: 684