Mrt

Bilim insanı olma yolunda kararlılıkla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimiz var. Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN´un danışmanlığını yaptığı pahabiçilmezlerimizden ikisi Şiir ve Kamil ile Kıymetli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA´nın danışmanlığını yaptığı pahabiçilmezlerimizden ikisi Ilgın ve Ezgi´nin Projeleri 12 Mart - 14 Mart Tarihleri arasında TÜBİTAK Bölge Sergisinde 4 ve 5 numaralı tanıtım masalarında sergilenmektedir.

Mrt

Geleneklerine bağlı bir okul İzmir Fen Lisesi´nde güzel bir buluşma haberimiz var. IFL Mezunlarından oluşan tertip heyetimizin titiz çalışması sonucunda 8 MART 2018 perşembe günü Bornova´da Ege Üniversitesi Lokalinde mezunlarımız ve öğretmenlerimiz buluştular.

Mrt

Deney, gözlem ve incelemeler ile bilimi öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz Mikroskop Kullanarak Soğan Kökü Hücrelerindeki Miztoz Bölünmeyi incelediler.

Mrt

Zararlı alışkanlıklar hakkında bilinçli olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN koordinesinde öğrencilerimiz sınıflarda gönüllü olarak zararlı alışkanlıkları anlatmaktadırlar.

Mrt

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri dillerden düşmeyen efsane Mehmet Deniz Ertaştı. Hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Mehmet Deniz ERTAŞ, tüm gününü okulumuz öğrencilerine ayırdı. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem İFL´deki anılarını anlattı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Olimpiyatçılara özel bir oturum gerçekleştirdi.

Mrt

Ekip çalışması yaparak katma değer üreten gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde kıymetli öğrencilerimiz eTwinning Proje Çalışmalarına devam ediyorlar.

Mrt

Değerlerine sahip çıkan, ahlaklı, zeki ve çevik öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet KIRKPINAR koordinesinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Sınıflar Arası Masa Tenisi Turnuvamız final maçı ile tamamlanmış olup final akabinde kupa töreni yapılmıştır.

Mrt

Kıymet bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK liderliğinde etkinlik komisyonumuz desteği ile okulumuzda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı.

Mrt

Yararlı alışkanlıkları olan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN koordinesinde Sağlıklı Okul Projesi Kapsamında Bornova Toplum Sağlığı Müdürlüğü Merkezinden Dr. Lütfiye ŞAHİN Tütün Bağımlılığı konusunda öğrencilerimize eğitim verildi.

Mrt

Bilinçli öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet KIRKPINAR koordinesinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Sınıflar Arası Masa Tenisi Turnuvamız ilk maç ile başlamıştır.

Mrt

Kendi başına da büyük işler başaran öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde 9. Sınıf öğrencimiz Kaan ODTÜ Robot Günlerinde Labirent Çözen Robot kategorisinde kendi hazırladığı ve kodladığı robotuyla yarıştı.

Mrt

Kendini çok yönlü geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilgi Yarışması Komisyonumuzun ve Ders Zümrelerimizin işbirliği ile okulumuzda Şubeler ve Sınıflar Arası Bilgi Yarışmasının Final Bölümü olan Dönem Birincileri Arası Bilgi Yarışması tamamlandı.

Mrt

Küçülen dünyada büyüyen insanların okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencilerimizin farklı kültürleri görmek, dilleri öğrenmek ve ülkeleri tanımak için değişim programlarına katılabilmeleri amacıyla İngilizce Zümremizin koordinesinde 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize okulumuza konuk olarak gelen eğitim uzmanımız seminer verdi.

Mrt

Kodlayabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde öğrencilerimiz Python Programlama Dilini kullanarak Şart/Koşul Yapılarını, Döngüleri, Fibonacci Terim Hesabını ve İkili Arama Algoritmasını kodladılar.

Mrt

En çok da kendini bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilgi Yarışması Komisyonumuzun ve Ders Zümrelerimizin işbirliği ile okulumuzda Şubeler ve Sınıflar Arası Bilgi Yarışmasının dördüncü bölümü olan 12. Sınıflar Arası Bilgi Yarışması tamamlandı.