Ekm

Başarısı Türkiye sınırlarını aşan okul İzmir Fen Lisesinde  Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde tamamlanan e-Philosophy eTwinning Projemiz Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Ekm

Analiz yapmayı seven verilen durum üzerinden strateji geliştirirken olası risklere ve hedefe ulaşma durumuna dikkat eden ve en önemlisi eğlenmeyi bilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ, Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ danışmanlığında Aziz Yiğit YÜCESAN'ın başkanlığında kurulan İzmir Fen Lisesi Satranç ve Zeka Oyunları Kulübü geçmiş etkinliklerini ve bu yıl yapacağı çalışmalarını bu alanla ilgilenen öğrencilerimize anlattı.

Ekm

Bilime olan meraklarını ve öğrenmeye olan isteklerini faydalı bir şekilde kullanabilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde ders içi etkinliklerin yanı sıra ders dışı etkinliklere de katılan öğrencilerimizden Selver Eylül KÜÇÜK Bilgeİş platformunda sunulan "Herkes için Yapay Zeka I" eğitimini tamamlayarak bu eğitim için okulumuzdan sertifika alan ilk öğrenci olmuştur.

Ekm

İyi ki bu okuldayım diyen ve okuluna sahip çıkan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız liderliğinde Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Seyran Canbaz ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç Ateş koordinesinde kıymetli öğrencilerimiz BENİM OKULUM isimli projemizde çevrim içi olarak okulumuzu anlatıyorlar.

Ekm

Matematiğin soyut dünyasında sayılar teorisinde ince hesaplar yaparak ışıldayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde değerli bilişim teknolojileri öğretmeni Sertaç Ateş koordinesinde Avrupa Birliği Kodlama Haftası (EU Code Week) ve Bilgisayar Bilimi dersleri kapsamında öğrencilerimiz Python Programlama Dili'ni kullanarak program yapıyorlar.

Ekm

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin üçüncüsünde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in moderatörlüğünde "Bilgisayarla Baskı Devre Çizimi ve Simülasyonu" isimli çalışmasıyla konuğumuz KodAdıKaraman Projesinden Tanıdığımız Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fikret UYSAL ("Hocaların Hocası - Maker") oldu.

Ekm

Zeki öğrencilerin zekalarını kullanarak akıllıca işler yaptığı nitelikli okul İzmir Fen Lisesinde 10. sınıf öğrencimiz Alperen TUPURTU katıldığı Oyun 2020 sürecinde finale kadar yükselmiş ve finalist olarak okulumuzu gururlandırmıştır.

Ekm

Kuantum Bilişim Öğreniyoruz diyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencilerimiz kendilerini geliştirmek için onlara sunulan fırsatları iyi bir şekilde değerlendirmek için tüm azmi ve enerjisi ile çalışmalarına devam ediyor.

Ekm

Her zaman nitelikli ve örnek çalışmaları ile öğrencisi için eğitim ve öğretim ortamını çok daha verimli ve nitelikli hale getiren okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğindeki ve Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesindeki komisyonumuz Okulum Temiz Belgesi için gerekli çalışmaları tamamlamış ve başvuru sürecimiz başlamıştır.

Ekm

Teknolojiyi takip eden ve teknoloji üreten araştırmacı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´ni İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz İsmail ŞAHİN ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Yavuz KILIÇASLAN ziyaret ettiler ve TeknoFest 2020 Gaziantep İnsanlık Yararına Teknolojileri Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Dalı Birincisi olan ekibimizi tebrik ettiler.

Ekm

İzmir Fen Lisesi 2013 Mezunu Sayın Nazife Büşra Akpınar hayatını kaybetmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet ve kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

Ekm

Yüz yüze eğitimde karma ve harmanlanmış eğitim ortamında derslerine başlayacak olan ve üniversite sınavından sonra en iyisi yine biziz diyecek olan efsane dönem İFL 21'in okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ bayrak törenimizde son sınıflarımızla konuştu.

Ekm

Kamerayı, mikrofonu, fotoğraf makinesini, gazete ve dergiyi kısacası medyayı seven ve bilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ danışmanlığında Nil Deniz Sözver ve Arda Ayça'nın başkanlığında kurulan İzmir Fen Lisesi Medya Kulübü projelerini ve çalışmalarını bu alanla ilgilenen öğrencilerimize anlattı.

Ekm

Münazara kültürü olan ve bu kültüre sahip çıkan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ liderliğinde mezun münazırlarımız ve çoğu 12 Sınıf olan öğrencilerimiz 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz için fikir kıvılcımları ile ateşlenen akıl bombalarını fişekleyerek seyri güzel bir gösteri maçı gerçekleştirdiler.

Ekm

Yönetim bilişim sistemlerinin desteğinde karma ve harmanlanmış öğrenme ortamında öğrencileri için en etkili şekilde dersini işleyen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde öğretmenlerimizin etkin katılımı ile öğrencilerimizin değişen durumlara en iyi şekilde uyum sağlayabilmeleri için öğretmenler kurulumuzu topladık ve toplantımızı gündem maddelerimiz doğrultusunda yaptık.