Ekm

Edebiyat aşığı gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Nebahat ÇELEBİ ve Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Handan EKİCİ koordinesinde kendini iyi ifade etme becerilerini geliştirmek, jest ve mimiklerini etkin kullanmak isteyen tiyatro sever öğrencilerimiz ile İFL Tiyatro Grubu çalışmalarına başladı.

Ekm

Sosyal becerilerini geliştiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Nebahat ÇELEBİ ile Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Handan EKİCİ koordinesinde Kıymetli İFL04 Mezunumuz Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN desteğinde okulumuzun Kapalı Spor Salonunda İFL08 Mezunumuz Bilal AKAR 9. sınıf öğrencilerimize "Homo Ludens (Oynayan İnsan)" isimli tiyatro atölyesini üç oturumda yaparak öğrencilerimizin iletişim yeteneklerinin ve takım çalışması yapabilme becerilerinin artmasında öğrencilerimize destek olmuştur.

Ekm

Acil durumlara hazırlıklı olan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde okulumuzda intörn olarak çalışan hemşirelerimizin desteğinde öğrencilerimize Sağlık Bilgisi Derslerinde İLK YARDIM EĞİTİMİ veriliyor.

Ekm

Okul aile birliğinin önemini bilen ve bu birliğe katkı sağlayan velilerin ve öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Okul Aile Birliği Divanı yönetiminde önce Olağan Okul Aile Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantının ardından da 9. Sınıf öğrencilerinin velileri ile 9. sınıflara dersi olan öğretmenlerimiz 9. sınıflar için veli toplantısı yaptılar.

Ekm

Kararlılığın ve azmin ne demek olduğunu buram buram hissedenlerin ve yaşamlarının bir parçası haline getirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Kıymetli Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ koordineinde Kadir Has Üniversitesinin Sevilen, Sayılan ve Değerli Rektörü Prof. Dr. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ (Sondan Hocamız) "Yaşama Anlam Katmak: Vazgeçmemek" isimli sunumu ile yine öğrencilerimizi heyecanlandırdı ve yine onları hedeflerine götürecek kararlılıklarına kararlılık ve azimlerine azim kattı.

Ekm

İç motivasyonları yüksek ve bilinçli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ koordinesinde değerli eğitim koçu Nur Erdem Özeren 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize konferans salonumuzda müthiş bir konferans verdi.

Ekm

Nitelikli proje çalışmaları yaparak bilimle iç içe olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Değerli Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ ve Değerli Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN eş güdümünde proje danışman öğretmenlerinin desteğinde proje ekiplerimiz ile proje çalışmalarının nasıl yapılacağı ile ilgili düzenlemeler konuşuldu, konu ile ilgili kararlar alınarak bu kararlar kabul edildi.

Ekm

Bilim Olimpiyatları kültürünü azim ve kararlılıkla sürdürenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Okul Öğretmenler Kurulumuzda belirlenen hedeflere ulaşmak için Bilim Kurulumuzun gözetiminde Olimpiyat Danışman Öğretmenlerimizin koordinesinde 9. sınıflarımıza yönelik olimpiyat tanıtım dersleri ve etkinlikleri Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar alanında devam etmektedir.

Ekm

Uluslararası başarılara imza atan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Üsküpte 11-15 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenen XXIII. Macedonian Olympiad in Informatics - International IBUOI Division'da madalya/derece alan öğrencilerimize bayrak törenimizde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ madalyalarını takdim etti.

Ekm

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Ekibi tarafından geliştirilen ve ilimizde başarıyla uygulanıp öğrenci ve öğretmenlerimizin yararlandığı DanışMEM Online Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti projesi devam ediyor.

Ekm

Olimpiyat deneyimi ve disiplini ile proje yaparak uluslararası çalışmalara imza atan ve altın madalya ile ülkemize dönenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN danışmanlığında öğrencimiz Tarık Can ÖZDEN Eskom Expo Uluslararası Bilim Fuarı (ISF) kapsamında gerçekleştirilen 39. Genç Bilim İnsanları Uluslararası Bilim Fuarı 2019 (ISF)'da ALTIN MADALYA alarak Yarışma Birinci olmuştur.

Ekm

Eklektik resim denildiğinde Picasso'ya rakip çıkartabilecek okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ koordinesinde 10. Sınıf öğrencilerimiz "Picasso: Gösteri Sanatı" isimli sergiyi görmek için Arkas Sanat Merkezini ziyaret ettiler.

Ekm

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sınavlarında her daim fırtına estiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ile Kıymetli Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde Bilim Kurulu Üyeleri desteğinde Olimpiyatçı Öğrencilerimiz ile Çiçekli Köyde köy kahvaltısı yaptık.

Ekm

Bu kez "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri 2007 Yılı Mezunumuz Türker COŞKUN oldu.

Ekm

Laboratuvar ortamında bilimle iç içe olan okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Zümre Başkanımız Dr. Gülseren COŞKUN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimize gerekli güvenlik tedbirleri alınıp laboratuvar kullanım yönergesi doğrultusunda doğal boya elde etme ile ilgili deney gösterildi ve yaptırıldı.