Planlı, kendini yenileyen ve disiplinli öğretmenlerin görev yaptığı okul İzmir Fen Lisesi´nde dersler bitti ama öğretmenler mesleki çalışmalarına devam ediyorlar.

Azimli, kararlı ve planlı çalışmaları ile fark yaratan okul İzmir Fen Lisesi´inde 2017 - 2018 Öğretim Yılı Çalışma Takvimi ilgili komisyon koordinesinde tüm öğretmenlerimizin katılımı ile oluşturuluyor.

Güncel eğitim ve öğretim yaklaşımlarının etkin ve nitelikli bir şekilde uygulandığı okul İzmir Fen Lisesi´nden örnek bir çalışmamızın haberini yapıyoruz. Değerli Onur Kurulu Başkanımız Meryem YAZICI (Biyoloji Zümre Başkanı) ve onur kurulumuz 2016 - 2017 öğretim yılında düzeltici ve önleyici rehberlik çalışmalarına katkıda bulunmuşlardır.

Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK´in Lisans Yerleştirme Sınavları ile ilgili mesajı yayınlanmıştır.

İzmir Fen Lisesinde bir öğretim yılı daha titiz, etkili, nitelikli ve verimli çalışmalar sonucu mutlu ve huzurlu bir şekilde sade ve güzel bir Karne Törenimizle sona erdi.

Vefalı, çalışkan, fark yaratan ve değerli Edebiyat Zümremiz 2017 Yaz Döneminde de öğrencilerimizin, pahabiçilmezlerimizin, kitap okumaya devam etmelerini, bilgi dağarcıklarını geliştirmelerini, edebiyatın o engin denizinde yüzmelerini desteklemekte ve bunun içinde kitap önerilerinde bulunmaktadır.

Dijital Çağın Dijital Vatandaşları İzmir Fen Lisesi´nden Dijital Filozoflar ismi ile gerçekleştirdikleri E-Twinning Projesini sergilemek için son hazırlıklarını yapıyorlar.

Sadece günlük hayatta değil akademik platformlarda da İngilizce´yi görerek, duyarak ve kullanarak yabancı dil öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesi MUN Delegeleri ile bu sefer İzmir Kız Lisesi´nin düzenlediği Model Birleşmiş Milletler konferansına hazır.

Her biri birbirinden değerli ve özel olan öğretmenleri ve pahabiçilmezleri ile İzmir Fen Lisesi kurum kültürüne ve geleneklerine bağlı bir okuldur. Bu kapsamda öğretmenlerin ve öğrencilerin gönül bağı ile birbirine bağlanmasını ve takım olarak çalışması okulumuzda desteklemektedir ve bu anlayışla ders dışı yapılan faaliyetlere de önem verilir.

Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ: TÜBİTAK Bilim Teknik Dergisi (BTD) Mayıs sayısından başlayarak her sayısında "BEN ÇÖZERİM" köşesinde tüm olimpiyat alanlarından bir tane olimpiyat sorusu yayınlıyor. Soruyu doğru cevaplayanlar arasından, kurayla her bir alandan  beş kişiye hediye veriliyor. Mayıs ayı sayısındaki soruya Kimya Alanından yalnız Ceylan CEYLAN doğru cevap gönderdi ve kuraya girmeksizin ödül kazandı. Şimdi Sıra sizde...

Robot teknolojilerini bilen ve robot teknolojisi üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde öğrencilerimiz sınavların akabinde İstanbul´da Robot Yarışmalarına katıldılar. Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde pahabiçilmez öğrencilerimiz Efe ve Tarık Kemerburgaz Üniversitesi Robot Teknolojileri Yarışmasına Çizgi İzleyen kategorisinde katıldılar.

En yakın rakibine 20 puan fark atarak Türk Milli Takımına giren öğrencimiz Ceylan 6 Temmuz - 15 Temmuz 2017 tarihleri arasında Tayland´ta düzenlenecek olan IChO 2017 Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecektir.