Haz

Müthiş işler başaran gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencimiz Bünyamin Emre EFE Kodla(Ma)nisa Lise Özel Başarı Ödülüne layık görüldü ve Vestel Manisa City'de düzenlenen KODLA(MA)NİSA Projesi 4. Festivali ve Proje Yarışmasında Vestel'in Tanıtım Masasında projelerini sergilediler.

Haz

İzmir Fen Lisesinde bir öğretim yılı daha titiz, etkili, nitelikli ve verimli çalışmalar sonucu mutlu ve huzurlu bir şekilde sade ve güzel bir Karne Törenimizle sona erdi.

Haz

Şifrelemeyi ve şifre çözmeyi merak edenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden 2 öğrencimiz TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Lise Öğrencileri için Kriptoloji Yaz Okulu 2019 listelerinde yer aldı.

Haz

"Yaşamak için kan ve kitap sürekli bir ihtiyaçtır" bakış açısı ile farkındalığı yüksek öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde kütüphanecilik kulübü öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimiz okulumuza Kızılay'ın bağışladığı kitaplığı kullanmaya başladılar.

Haz

Bilim Olimpiyatlarında her daim parlayan yıldız İzmir Fen Lisesinde Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde çalışmalarına başarıyla devam eden Kimya Olimpiyat Takımımızda Deniz GÜNER (10. Sınıf Öğrencimiz) Türkiye'yi Fransa'da düzenlenecek olan IChO 2019'da (Uluslararası Kimya Olimpiyatları 2019) temsil edecektir.

Haz

Matematiği kuvvetli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi'nde Bilgisayar Olimpiyatçımız Mümtaz Mert DEMİR Ulusal Başarısından ötürü İstanbul'a çağrılmış ve Kanguru Matematik Ödül Töreninde TÜRKİYE 7. Olarak ödüllendirilmiştir.

Haz

Karagöz ile eğlendirirken düşündürenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde Muhittin ve Enes Fırat Türk Dili ve Edebiyatı Dersi kapsamında Proje Çalışmaları olan Karagöz oynattılar.

Haz

Jest, mimik ve ezberleri ile fark yaratan tiyatro oyuncusu kumaşına sahip öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde Uzman Tiyatro Eğitmenlerinin desteğinde ve Kıymetli Görsel Sanatlar Öğretmenimizin sahne arkasındaki çalışmaları ile renklenen İFL Tiyatro 2019 ekibi DELİ AKLI isimli oyunlarını KYK Konferans Salonunda sahnelediler.

Haz

2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı için son çalışmalarımızı yaparken İmam Hatip Proje Okullarımızın Değerli Müdürleri Okulumuza şeref verdiler.

Haz

Kariyerine yön verirken yakından uzağa tüm fırsatların farkında olan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Kıymetli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Değerli Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde öğrencilerimiz Bakırçay Üniversitesinin konuğu oldular.

Haz

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulumuzu layıkıyla temsil edip performansları ile ödülleri toplanyan 11. ve 12. sınıf olimpiyatçılara "9. ve 10. Sınıflar olarak sağlam geliyoruz, bize desteğiniz için teşekkür ederiz" diyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilgisayar ve Matematik Olimpiyat Takımımızdan birer öğrencimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen İzmir Bilim Olimpiyatlarında Bilgisayar Alanında 9. Sınıflar Birincisi, Bilgisayar Alanında 10. Sınıflar Birincisi, Bilgisayar Alanında 9. Sınıflar İkincisi, Matematik Alanında 9. Sınıflar Üçüncüsü ve Matematik Alanında 10. Sınıflar Üçüncüsü olmuşlardır.

Haz

Spor kültürünü benimsemiş, spor disiplinini özümsemiş ve sporu hayatının bir parçası haline getirmiş gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzun kapalı spor salonunda düzenlenen Masa Tenisi Turnuvamız kızların müsabakaları ile tamamlanmış ve öğrencilerimizin performansları Bayrak Törenimizde ödüllendirilmiştir.

Haz

Kurum kültürü, birlik ve beraberliği ile sıcak bir ortama sahip okul İzmir Fen Lisesinde Pansiyonumuzdan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL'ün koordinesinde öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile geleneksel sene sonu akşam yemeğimizi oruç tutan öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte iftar saatinde gerçekleştirdik.

Haz

Başarıdan başarıya koşan bir kimya zümresine ve azimle çalışıp prestijli yarışmalarda okulumuzu temsil edip birinciliklerle okulumuzu taçlandıran öğrencilere sahip okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN´un ve Kıymetli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA'nın danışmanlık yaptığı iki ayrı proje Bayer Liseler Arası Bilim Yarışmasında PRESTİJLİ BİR BİRİNCİLİK ve BİR ÜÇÜNCÜLÜK kazandı.