Nis

Konya´da gerçekleştirilen CERN International Masterclasses etkinliği ile ilgili haberimiz için Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL´un hazırladığı haberimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Nis

Öğrencilerimizin 21. Yüzyıl Becerileri içinde yer alan Bilgi, Medya ve Teknoloji Becerilerini öğrenme etkinliklerinde kazanmalarını hedefleyen İzmir Fen Lise´sinden güzel bir haberimiz var. Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın uygun görüşü doğrultusunda Değerli Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK ile Müzik Öğretmenimiz Sinem VAR´ın sorumluluğunda 11. Sınıflarımızın kurduğu Radyo Ekibimiz tarafından programları hazırlanıp sunulan Okul Radyumuz "RADYO İFL" öğle aralarında kaliteli yayını ile öğrencilerimizin beğenisini kazandı.

Nis

Sayısal (Dijital) potansiyelinin farkında olan okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde Kıymetli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in desteğinde Sayısal Çağda Öğrenmenin neresinde olduğumuzu değerlendirmemize yardımcı olan SELFIE aracını okulumuzda kullandık.

Nis

Bilim Olimpiyatlarında eşsiz bilgi, beceri ve yeteneğe sahip öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Yusuf Kerim, Burak ve Halil Utku Uluslararası Balkan Üniversitesinin Makedonya´da düzenlediği Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatlarında Bir Gümüş, Bir Bronz ve Bir Jüri Özel Ödülü aldılar.

Nis

Teknolojiyi nasıl ve ne kadar kullanacaklarına dikkat edenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Kıymetli Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL desteğinde Uzman Ekip tarafınan öğrencilerimize Teknoloji Bağımlılığı konusuna eğitim verildi.

Nis

İki alanda davet edildiğimiz TÜBİTAK Araştırma Projeleri Finallerinde hem gönüllerin şampiyonu olduk hem 4.´lük yani teşvik ödülü aldık hem de proje deneyimimize deneyim kattık.

Nis

Deneyimlerine deneyim, birikimlerine birikim ve meraklarına merak katarak emin adımlarla bilim insanı olmak için ilerleyen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde MEV Koleji Özel Basınköy Okulları 15. Fen Bilimleri Şenliği ve Proje Yarışmasında Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ´ın danışmanlık yaptığı "Mikroalgler Yardımıyla Hidrojen Ve Biyokütle Üretimine Çevreci Bir Yaklaşım: Geri Dönüştürülebilir Malzemelerle Fotobiyoreaktör Tasarımı" isimli Elif Sude ve Ilgın´ın projeleri Biyoloji Alanında İkinci oldu.

Nis

Etkin okul - aile işbirliği ile öğrencileri için en iyisi olan okul İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Okul Müdür Yardımcılarımız Koordinesinde Ders Öğretmenlerimizin desteğinde ve Velilerimizin etkin katılımı ile İkinci Dönem Veli Toplantımızı gerçekleştirdik.

Nis

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığında, Müdür Yardımcılarımızın koordinesinde, Okul Psikolojik Danışmanımızın desteğinde ilgili sınıfın/şubenin dersine giren öğretmenlerin katılımı ile Şube Öğretmenler Kurulları Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 110. Maddesine (Değişik: RG 16/9/2017-30182) göre oluşturulmuş ve ilgili gündem maddeleri doğrultusunda gerçekleştirilen Şube Öğretmenler Kurulu Toplantılarımız her sınıf/şube için yapılmıştır.

Nis

“Kendi potansiyelinin farkında olabilen kaç öğrencimiz var” sorusunun ardından giderek öğrencilerimizin önce kendilerini tanımalarını sonra ne yapmak istediklerini bilmelerini ayrıca bu yolda alın teri dökerek ilerlemelerini istedik.

Nis

Azimle çalışan ortaokul öğrencilerinin kendileri için en doğru seçimi yapabilmeleri amacıyla İzmir Fen Lisesi´nin eğitim ve öğretim faaliyetlerini onlara tanıtmak maksadıyla Eren Şahin Eronat OO Kariyer Gününe Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ desteğinde robot kulübü kaptanlarımız ile katıldık.

Nis

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Merkezleri tarafından gerçekleştirilen "Türkiye Münazara Ligi"ne katılmak için Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Z. Handan EKİCİ koordinesinde İFL Münazara Takımı Üyelerimiz Bornova Anadolu Lisesinde Münazara eğitimi aldılar.

Mrt

Her geçen gün daha iyi bir okul için Okul Stratejik Planımız Çerçevesinde, Okul Toplam Kalite Yönetimi anlayışımız doğrultusunda, Okul Yıllık Gelişim Planı kapsamında iyileştirmelerimiz devam ediyor.

Mrt

İngilizce bilip tezlerini İngilizce savunabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde 22 kişilik öğrenci grubumuz MUNKONAL19 Model Birleşmiş Milletler Eğitimi Konferansına katılmıştır. Burcu öğretmenimizin kaleminden "İFL MUN Ekibimiz Bu Kez MUNKONAL’daydı" başlılık haberimizi okuyabilirsiniz.

Mrt

Okuyoruz diye sessizce haykıran bilinçli ve farkındalığı yüksek gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Bornova Okuyor Etkinliği" etkinliğine destek verdik.