May

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları III. Ulusal Bilim Kampı Projeler Yarışmasında İzmir Fen Lisesi "Temiz ve Yenilenebilir Enerji" alanında Türkiye  1.si oldu.

May

Sağlam karakterli sağlam vücutlu sağlam kafalı gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN´ın özveri ile planladığı ve yönettiği Voleybol ve Basketbol Turnuvaları ödül töreni ile sona erdi.

May

Üniversitesine karar vermek için tüm verilere okuyarak, dinleyerek ve gezerek ulaşanların okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL liderliğinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN ve Kıymetli Coğrafya Öğretmenimiz Buket ERTUĞRUL koordinesinde öğrencilerimiz belirlenen güzergah üzerinde hareket ederek İstanbul Üniversite ve Kültür Gezimizi vukuatsız olarak tamamlamıştır.

May

Matematiğin eşsiz dünyasında pırıl pırıl parlayanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Matematik Olimpiyat Takımı Danışmanımız Değerli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Olimpiyat Takımımız yine Antalya´ya gitti destanlarına bir yenisini ekledi ve döndüler.

May

3. Ulusal Öğrenci Kongresinde okulumuzu Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ ile 9. Sınıf Öğrencimiz Saffet Efe MUHTAR temsil etti.

May

Bilim insanı olma yolunda diğerlerine örnek olacak şekilde ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde MEV Özel Ankara Kolejinin düzenlediği yarışmadan ödüllerle döndük.

Nis

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2019´u düzenledik.

Nis

Egemenliğin önemini idrak etmiş, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa edeceklerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde okul yönetimimiz liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okulumuzda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Törenini anlamına yakışan şekilde gerçekleştirdik.

Nis

Nitelikli ve bilinçli gençlerin ortaya koyduğu tezleri başarılı bir şekilde savundukları okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Nebahat Çelebi ve Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Z. Handan Ekici koordinesinde hazırlandıkları T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Merkezleri tarafından gerçekleştirilen "Türkiye Münazara Ligi"nde İzmir Bölge Turnuvası Şampiyonu Kupası, En İyi Konuşmacı Kupası ve Madalyalar kazandılar.

Nis

Doğaya duyarlı, sağlam ve dayanıklı sporcu gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Kıymetli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA öncülüğünde Kıymetli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY, Değerli Coğrafya Öğretmenimiz Buket ERTUĞRUL, Kıymetli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ, Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU ve Kıymetli Müzik Öğretmenimiz Sinem VAR desteğinde 10. ve 11. Sınıf öğrencilerimiz onaylanan güzergahları doğrultusunda spor yapmak ve doğayla bütünleşmek amacıyla doğa yürüyüşü yaptılar.

Nis

Bilişim teknolojilerine hakim olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Kıymetli Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL desteğinde Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Alev Fatoş PARSA ve ekibi tarafınan öğrencilerimize Dijital Okur-Yazarlık konusunda eğitim verildi.

Nis

Çalışmasını bildikleri kadar eğlenmesini de bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Bahar Şenliği 2019´u düzenledik. Okul Yönetimimizin sevk ve idaresinde, Değerli Müzik Öğretmenimiz Sinem VAR ile Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde Sınıf Öğrenci Temsilcilerimiz ile Değerli Öğretmenlerimizin desteğinde okulumuzda çeşitli kategorilerde yapılan müsabakalarla dolu Bahar Şenliğimiz 2019 İFL YIKILIYOR KONSERİ ile Ege Üniversitesi´ni ve belki İzmir´i yerinden oynatarak tamamlandı.

Nis

Uluslararası çalışmalara yatkın, uluslararası problemleri takım olarak çözebilen ve İngilizce konuşma becerilerini kullanarak geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde 15 kişilik öğrenci grubumuz IGMUN2019 Model Birleşmiş Milletler Konferansına katılmıştır. Burcu öğretmenimizin kaleminden "IGMUN Konferansının Ardından..." başlılık haberimizi okuyabilirsiniz.