Mrt

Matematiğe ilgisi yüksek ve problem çözme becerisi gelişmiş öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR koordinesinde okulumuzda Kanguru Matematik 1. Aşama Sınavı Sınav Salonumuzda gerçekleştirilmiş ve öğrencilerimize katılım belgeleri dağıtılmıştır. Sınav sonucu 10 Nisan 2019´da duyurulacak olup 4 Mayıs 2019´daki final sınavından sonra 12 Mayıs 2019´daki sonuçlara göre 26 Mayıs 2019´da İstanbul´da ödül töreni gerçekleştirilecektir.

Mrt

Bilim insanı olma yolunda diğerlerine örnek olacak şekilde ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 7 projemiz MEV Koleji Özel Basınköy Okulları 15. Fen Bilimleri Şenliği ve Proje Yarışmasına davet edildi.

Mrt

Yabancı dili doğru ve yerinde kullanabilen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER´in koordinesinde ve Kıymetli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR´ın desteğinde okulumuzun yürüttüğü "Let´s Share and stay dynamic with "Dynamic Education" projesi çerçevesinde etkinliklerimiz devam etmektedir.

Mrt

Proje yaparak bilimi öğrenen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencilerimiz projelerini yaparken değerli öğretim üyelerimizden de aktif olarak destek almaktadır. Projeler tamamlandığında da öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz destek veren öğretim üyelerimize teşekkürlerini belgelendirmek istemekte ve kendilerini ziyaret ederek okulumuz adına bir teşekkür belgesi sunmaktadırlar.

Mrt

Öğrencilerimiz için en iyi eğitim ve öğretim ortamını sunabilmek ve onlar için en iyi eğitim ve öğretim faaliyetlerini yapmak için uğraş veren öğretmenlerimizin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında tüm öğretmenlerimizin katılımıyla belirlenen gündem maddelerimiz doğrultusunda Eğitim Bilişim Ağı faaliyetlerimizinde vurgulandığı Mart Ayı Olağan Öğretmenler Kurulumuzu okulumuzun öğretmenler odasında gerçekleştirdik.

Mrt

"Her Alanda Her Zaman En İyisi" olabilmemiz için Vizyon 2023 belgesi ışığında Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Saffet KÖSE, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Kadir KADIOĞLU ve Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ Üniversite - Fen Lisesi İşbirliği kapsamında hazırlanan protokolü imzaladılar.

Mrt

Sosyal sorumluluk projelerine önem verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Sayın Emine Erdoğan´ın himayesinde 81 ilde faal olarak yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" için İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız´ın eşi Sayın Uzman Doktor Dilek Didem Ayyıldız Hanımefendinin koordinesinde düzenlenen etkinliğe Müdür Yardımcımız Dr. Filiz Karaoğlu, Matematik Öğretmenimiz Sevim Öztürk, Matematik Öğretmenimiz Ergül Atıcı Güven, Fizik Öğretmenimiz Vildan Akyol ve Müzik Öğretmenimiz Sinem Var katıldı.

Mrt

"There´s Plenty of Room at the Bottom: An Invitation to Enter a New Field of Physics" dersinin farkında olanların okulu İzmir Fen Lisesinde ODTÜ Rektör Danışmanı ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Y. Eren KALAY 11. sınıf öğrencilerimize "Malzemelerin Sihirli Dünyası ve Nanoteknoloji" başlıklı sunumu ile Malzeme Mühendisliği ve Nanoteknoloji ile ilgili öğrencilerimizin düzeyinde deneyimlerini paylaştı.

Mrt

Yeni teknolojileri kendilerini geliştirmek için kullanabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Eğitim Bilişim Ağı EBA Ders portalının tanıtımı ve kullanımı 9. ve 10. sınıflarımızla devam etmektedir.

Mrt

Vatan aşkıyla cepheye koşan ve ölüm emri alıp ölümsüzleşenlerin torunlarının okulu İzmir Fen Lisesi´nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla tören yapılmıştır.

Mrt

"Önce iyi insan sonra bilinçli ve nitelikli birey" anlayışını düstur edinmiş okul İzmir Fen Lisesi´ni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK´un eşi Sayın Rana Selçuk Hanımefendi, İZMİR Valisi Sayın Erol Ayyıldız´ın eşi Sayın Uzman Doktor Dilek Didem Ayyıldız Hanımefendi ve MEB Bakan Danışmanı Sayın İpek Coşkun Hanımefendi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer Yahşi, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu´nun eşliğinde ziyaret etmişlerdir.

Mrt

Şiiri yürekten okuyan, vatan sevgisi ile yaşayan pahabiçilmez gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde Bornova İlçe Müftülüğünün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle lise öğrencileri arasında düzenlediği Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un "Çanakkale Şehitleri" isimli şiirini ezbere okuma yarışmasına öğrencimiz Hicran İzmir Fen Lisesi´ni temsilen katılmış ve gurur kaynağımız olmuştur.

Mrt

"Önce iyi insan sonra bilinçli ve nitelikli birey" anlayışını düstur edinmiş okul İzmir Fen Lisesi´ni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK´un eşi Sayın Rana Selçuk Hanımefendi, İZMİR Valisi Sayın Erol Ayyıldız´ın eşi Sayın Uzman Doktor Dilek Didem Ayyıldız Hanımefendi ve MEB Bakan Danışmanı Sayın İpek Coşkun Hanımefendi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu´nun eşliğinde ziyaret etmişlerdir.

Mrt

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Vatan Şairi Mehmet Akif´i İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yılında anlamına yaraşır bir tören ile yad ettik.

Mrt

Kültür ve sanat etkinliklerini kaçırmayan entellektüel öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Müzik Öğretmenimiz Sinem VAR koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz CAVALLERIA RUSTICANA / I PAGLIACCI operasını İzmir Devlet Opera ve Balesi Bornova Necdet Aydın Salonunda izlediler.