T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Sosyal Kulüp Etkinliklerimiz

Mrt

Mevcut durumu iyi analiz edip girişimde bulunabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİNCİ danışmanlığında Vatan'ın başkanlığını yapacağı Girişimcilik Kulübü Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi ve kulübümüzün onur konuğu İFL '92 mezunumuz Doç. Dr. Sayın Deniz Tunçalp öğrencilerimize çevrim içi ilk dersini verdi.

Şbt

Tatilde yararlı faaliyetlerle zamanlarını verimli bir şekilde değerlendiren gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in takibinde öğrencilerimiz 10 Şubat 2020 tarihinde saat 14:00'da Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Birlikte 23 Gün Tatil Etkinlikleri Bilgi Yarışması" isimli bilgi yarışmasına katıldılar.

Şbt

Vefalı mezunları ile fedakar öğrencileri ile nitelikli bir okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ, İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ işbirliği ile İzmir Fen Lisesi Medya Kulübü İlham Veriyorlar Komisyonu, EVREKA'nın Kurucu Ortağı ve Baş Yöneticisi (CEO) Umutcan DUMAN'ı konuk ettiler.

Şbt

Takım çalışmasında pozitif sinerji yaratarak zeka sorularını akıllıca çözen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonasında aldıkları puanlara EGE BÖLGE BİRİNCİSİ olarak 11. Sınıflarımızı TÜRKİYE FİNALLERİNDE temsil edecek olan Alper Tezcan, Zeynep Şahin ve Eren Erpalabıyık Türkiye Finali için bireysel ve takım hazırlıklarına devam ediyorlar.

Şbt

Salgın döneminde Chess.com ve LiChess.org aracılığı ile satranç oynamaya devam eden öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 14 öğrencimiz İzmir Okullar Arası Online Satranç Turnuvasına katıldılar ve turnuvada öğrencimiz Ömer Işık 15 Yaş Kategorisinde Dördüncü ve Eren Acet 16 Yaş Kategorisinde Beşinci olmuştur.

Şbt

Stratejiyi seven, anlık durum analizini dikkatli bir şekilde yapan ve mevcut durumdan en kazançlı çıkan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in takibinde satranç ve zeka oyunları kulübü üyesi öğrencilerimiz Bornova Belediyesi ile Özel Bir Öğretim Kurumunun organize ettiği çevrim içi satranç turnuvasına katılıp Yaş Gruplarında Birincilik derecesi de dahil olmak üzere çeşitli dereceler aldılar.

Ock

Kıvrak zekaları ile mevcut durumu iyi analiz edip herkesin göremediği görme ustası öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonasınd aldıkları puanlara 11. Sınıflarımızı Bölge Finalinde temsil edecek olan Alper T., Zeynep Ş. ve Eren E. Bölge Finali için bireysel ve takım hazırlıklarını tamamlamışlar ve takım koordinasyonunu ve teknik konuları deneyimlemek için yarışma organizasyonunun hazırladığı bölge denemesine katılmışlardır. 

Ara

Herkesin göremediğini hızlı bir şekilde gören öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonasına öğrencilerimiz bireysel olarak katılmışlardır. Aldıkları puanlara göre sıralandıklarında en yüksek üç puanı alan öğrencimizin puan ortalaması okul puanı olarak belirlenmiş ve bu şekilde 11. Sınıflarımızdan Alper T., Zeynep Ş. ve Eren E.'tan oluşan takımımız İzmir Fen Lisesi'ni temsil etmek için Bölge Finaline Katılım hakkı kazanmıştır.

Kas

Hem eğlenelim hem beyin jimnastiği yapalım diyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ, Kıymetli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ, Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU ve Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde 23 öğrencimizin ve öğretmenimizin katılımıyla Öğretmenler Günü Özel Satranç Turnuvamızı gerçekleştirdik.

Kas

Bilimin, kültürün ve sanatın buram buram koktuğu okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız liderliğinde İFL Medya Kulübü Danışman Öğretmeni Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç Ateş koordinesinde NİL DENİZ SÖZVER ve Arda AYÇA başkanlığında öğrencilerimiz 5'BSK isimli projemizde çevrim içi olarak Bilim, Sanat ve Kültür konulu videolar hazırlıyorlar.

Kas

Zamanı lehlerine kullanarak mevcut duruma göre stratejik hamleler yapabilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ, Kıymetli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ, Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU ve Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde 41 öğrencimizin ve öğretmenimizin katılımıyla Atatürk Özel Satranç Turnuvamızı gerçekleştirdik.

Kas

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız liderliğinde İFL Medya Kulübü Danışman Öğretmeni Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç Ateş koordinesinde seçkin öğrencilerimizden oluşan İFL Medya Kulübü ekibi Atatürk Özel Yayınımız 2020 isimli videomuzu hazırladılar.

Ekm

Kritik kararları ileriyi düşünerek ve eldeki verileri değerlendirerek alabilenler öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ, Kıymetli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ, Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU ve Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde 34 öğrencimizin katılımıyla Cumhuriyet Bayramı Özel Satranç Turnuvamızı gerçekleştirdik.

Ekm

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız liderliğinde İFL Medya Kulübü Danışman Öğretmeni Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç Ateş koordinesinde cumhuriyet sevdalısı İFL Medya Kulübü Öğrencileri Cumhuriyet Bayramı Özel Yayınımız 2020 isimli videomuzu hazırladılar.

Ekm

Analiz yapmayı seven verilen durum üzerinden strateji geliştirirken olası risklere ve hedefe ulaşma durumuna dikkat eden ve en önemlisi eğlenmeyi bilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ, Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ danışmanlığında Aziz Yiğit YÜCESAN'ın başkanlığında kurulan İzmir Fen Lisesi Satranç ve Zeka Oyunları Kulübü geçmiş etkinliklerini ve bu yıl yapacağı çalışmalarını bu alanla ilgilenen öğrencilerimize anlattı.