2. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sınavlarında fırtına estirecek öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ile Kıymetli Bilim Kurulu Başkanımız Münire ŞİMŞEKER koordinesinde Bilim Kurulu Üyeleri desteğinde Olimpiyatçı Öğrencilerimiz ile Yaka Köyde köy kahvaltısı yaptık.

Matematiğin serüven dolu dünyasını heyecanla keşfedenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Matematik Müzesini ziyaret ettiler.

Çok okuyan ve çok gezenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Gezi Kulübü Danışman Öğretmenleri Kıymetli Coğrafya Öğretmenimiz Buket ERTUĞRUL ve Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde Kıymetli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in desteğinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz ile Şirince Gezisi yaptık.

Demokrasi kültürü ile yoğrulmuş okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Değerli Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL kılavuzluğunda, Sandık Kurulumuzun desteğinde 08 - 12 Ekim 2018 tarihleri arasında Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi Süreci gerçekleştirildi.

Temel bilimlere meraklı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Prof. Dr. Alp EDEN hocamız öğrencilerimizle matematik projeleri üzerine söyleşi yaptı.

Canlı Bilimine ilgi duyanların okulu İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Laboratuvarımızda Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz ilk oturumda Mikroskop Kullanmayı öğrendiler ikinci oturumda ise işin ustası oldular ve mikroskop kullanarak soğan zarı incelediler.

Zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde Sınıflar Arası Voleybol Müsabakaları GRUP USÜLÜ devam ediyor.

eTwinning Okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesindeki "My Utopia" isimli eTwinning Projesi kalite etiketi almıştır.

Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatı INSPO´da Sağlık Kategorisinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında Şiir ve Kamil´in hazırladığı "Elektroeğirme ile üretilen nanoliflerin, patojenlerin seçimli analizine yönelik kullanım potansiyellerinin araştırılması" isimli araştırma projesi ÜÇÜNCÜLÜK ödülü aldı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK) 2018 Yılının Yeşil Beyinleri´nde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ danışmanlığında Adin Şaza ve Hande´in hazırladığı "Entegre Sistem Yaklaşım İle Yemek Atıklarının Enerji Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi" isimli araştırma projesi ÜÇÜNCÜLÜK ödülü aldı.

Güzel bakanlar ve güzel görenler kadar güzellik katanların da okulu İzmir Fen Lisesinde Almanca Öğretmenimiz Mustafa ABACI koordinesinde yemekhanemizin önündeki ağaçlık alanda iyileştirmelerimiz devam ediyor.

"Kolay olan 500 tam puanı almaktı. Asıl olan ise benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecek doğru okulu tercih etmekti" diyerek okulumuzu tercih eden ve İzmir Fen Lisesi ailesine katılan öğrencilerimiz Değerli Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde okulumuza misafir olan ortaokullara 2018 - 2019 öğretim yılındaki ilk tanıtımı gerçekleştirdiler.

1983 yılındaki köklerinden 1986 yılındaki meyvelerinden yeni çınarlar yeni tomurcuklar yeni filizler çıkartan okul İzmir Fen Lisesine Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL ve Mezunlarla İletişim Komisyonu Türkiye Koordinatörümüz Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN koordinesinde İzmir Fen Lisesi "Akıl Hocalığı Programı" 2018-2019 öğretim yılında da devam etmektedir.

Model Birleşmiş Milletler oturumlarında münazaralara katılarak İngilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR´ın koordinesinde İFL MUN Kulübü tanışma toplantısını gerçekleştirdi.

Akademik yeterlilikleri kadar fiziki kondisyonlarını da geliştiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde Sınıflar Arası Voleybol Müsabakaları GRUP USÜLÜ devam ediyor.