"Her Zaman Her Alanda En İyisi İzmir Fen Lisesi" vizyonu ile çalışan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında 12. Sınıflarımızda derse giren öğretmenlerimizin katılımı ile "Akademik Performans Değerlendirme Toplantısı" Bilim Kurulumuzda yapıldı.

Bilimsel çalışmalarda fark yaratan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Bilim Kurulumuzun gözetiminde Bilim Olimpiyatlarına çalışan Kimya Olimpiyat Takımı Üyesi Öğrencimiz Bilge Ceyda Uzun ve Biyoloji Olimpiyat Takımı Üyesi Öğrencimiz Anıl Deniz YILMAZ, Türk Milli Takımı Koordinatörü Prof. Dr. Leyla AÇIK hocamızın kafile başkanlığında katıldıkları ve Katar'da düzenlenen International Junior Science Olympiad 2019'da ülkemizi gururla ve başarıyla temsil edip 2 Bronz Madalya kazanmışlardır.

Lise müfredatını aşan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Üyelerinin koordinesinde 2019 Mayıs Ayında TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. aşama sınavını geçen ve 2. aşama sınavına katılmaya hak kazanan öğrencilerimizle yemek yedik.

Öğrencilerimizin kendilerini çok yönlü geliştirmeleri ve yabancı dili kullanırken dünya sorunlarının da farkında olmalarını isteyen okul İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Zümre Başkanımız Burcu ÖZKAN ÖZÇAKIR'ın koordinesinde MUN Kulübü öğrencileri bir araya gelip Ekonomi Üniversitesi tarafından 13-14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenecek EcoTrain konferansı öncesinde hazırlık eğitimi gerçekleştirdiler.

"Mezunlarımız Anlatıyor" veya "Mezun Buluşmalarımız" isimleri ile gerçekleştirdiğimiz ve mezunlarımızın bilgi, beceri, deneyim ve anılarını paylaştıkları, öğrencilerimize kıvılcım oldukları, rol model örnekler olarak öğrencilerimizi etkiledikleri faaliyetimizin bu ayki misafiri 1992 Yılı Mezunumuz Sayın Doç. Dr. Deniz TUNÇALP oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu kılavuzluğunda bilimsel çalışmalara ve üniversite işbirliklerine önem veren okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu desteğinde tüm öğretmenlerimizin katılımı ile okulumuzun mevcut bilimsel çalışmaları ve üniversite işbirlikleri konusunda TÜBİTAK 4004, 4005, 4006 ve 4007 ile TÜBİTAK 2202 ve 2204A odaklı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı gündemli toplantımız tamamlandı.

Bireysel gelişimin takip edilmesi ve zamanında doğru kararlarla gelecek başarıların temellerini atan okul İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ desteğinde sınıf danışman öğretmeni ve sınıfın dersine giren öğretmenlerimizin katılımı ile olağan ve özel durumlar için yapılan Şube Öğretmenler Kurulu çalışmalarımız planlı takvimimize uygun olarak ve gerekli durumlarda gündeme özel toplanarak çalışmalarına devam etmektedir.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde Hayata Mutlu Bakış (Mutlu Look) isimli etkinlik okulumuzda üçüncü kez gerçekleştirildi. Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ koordinesinde öğrencilerimizin katılımı ile okulumuzun konferans salonunda düzenlenen sunumda 9.sınıf öğrencilerimize iletişimde doğru bilginin nasıl alınabileceği ve bilgiyi bulduktan sonra bilgiyi doğrulatmanın önemi anlatıldı. Arkadaş seçiminde nelere dikkat edilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı. İyi bir iletişimin iyi bir dinleyici olmakla başladığına dikkat çekildi.

Bilimin keskin sınırlarına rağmen hayal dünyasının ufuklarını zorlayabilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ koordinesinde öğrencimiz Zeynep 24 Kasım Münasebeti ile düzenlenen Resim Yarışmasında İLÇE BİRİNCİSİ oldu.

"Higgs Boson nedir?" sorusunun cevabını yerinde görenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL ve Değerli İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden oluşan İzmir Fen Lisesi kafilesi 19 KASIM 2019 - 24 KASIM 2019 tarihleri arasındaki Yurt Dışı Bilim Etkinlikleri gerçekleştirmiştir.

Bilimin aydınlığında azimle ve kararlılıkla çalışan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL ve Değerli İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden oluşan İzmir Fen Lisesi kafilesi 19 KASIM 2019 - 24 KASIM 2019 tarihleri arasındaki Yurt Dışı Bilim Etkinlikleri gerçekleştirmiştir.

İlk günün heyecanı bugünün deneyimi ile okula güler yüzle ve koşarak gelen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde okul yönetimimizin liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde ´94 Mezunumuz Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN ve okul aile birliğimizin desteğinde Öğretmenler Gününü mutlu bir şekilde kutladık.

Sağlıklı bireyler yetiştirmek için sağlık konusunda kendilerini geliştiren kadronun okulu İzmir Fen Lisesinde Kasım Ayı Stajer Hemşireleri okul personelimize ve eğitim kadromuza "Hipertansiyon, Diyabet ve Kanser" eğitimi verdiler.

Öğrencisi, mezunu, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan İzmir Fen Lisesinde 2019 - 2020 Öğretim Yılı Birinci Dönemi Genel Veli Toplantımız ilgili gündem maddeleri doğrultusunda velilerimizin yoğun katılımı ile yapılmıştır.

Nitelikli ve özverili çalışmaları ile örnek olan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Dr. Meryem YAZICI Eğitimde Fark Yaratan Öğretmen olarak Ankara'ya İzmir'i temsilen çağrılmıştır. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklere katılan kıymetli öğretmenimiz kendisi ile ilgili sunumunu da yapmış olup 24 Kasım öğretmenler gününe kadar sürecek olan çeşitli etkinliklerde İzmir'i temsil edecektir.