Tem

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ koordinesinde ve öğretmenimizin bizzat ustalığını yaparak 2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim Yılında oluşturduğu sanat köşemizde 2022 - 2023 Eğitim ve Öğretim yılında oluşturulan eserler başta olmak üzere seçilen tablolar önceki eserlerin yerlerine asılarak İFL Sanat Köşesi 2023 sanat sever misafirlerimizin ve öğrencilerimizin beğenisine sunuldu.

Tem

2022 - 2023 Eğitim ve Öğretim Yılı İzmir Fen Lisesinde karne törenimiz ile tamamlandı.

Tem

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde müdür yardımcılarımızın koordinesinde öğretmenlerimizin katılımı ile 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Öğretmenler Kurulumuzu gündem maddelerimiz doğrultusuda yaptık.

Tem

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Geleneksel Taçlanan Başarılar Gala Töreni" TeknoFest, İzmir Bilim Olimpiyatları ve diğer projeler için 8 Haziran 2023'te İzmir İktisat Kongresi Binasında ve TÜBİTAK 2204A, 2204B, 2204C, 2204D, 2202 ve 2247C için 15 Haziran 2023'te de İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Salonunda gerçekleştirildi. Sanatsal, sportif, kültürel ve bilimsel alanlarda yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir'de eğitim gören tüm öğrenci ve öğretmenleri cesaretlendirmeye ve desteklemeye devam ediyor,  ahlaklı, çalışkan, başarılı, ülkesini ve milletini çok seven öğrenciler yetiştirmek için var gücüyle çalışıyor.

Tem

Okul yönetimimiz liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde IFL Mezuniyet Törenimizi Okul Bahçemizde heyecanlı, gururlu, duygulu ve zarif bir şekilde gerçekleştirdik.

Haz

Almanca Öğretmenimiz Sedat YOLCU koordinesinde Alman Almanca'nın konuşularak öğrenilmesi, sene içindeki performansların değerlendirilmesi, ekip çalışması becerilerinin geliştirilmesi, Almanca müsamere çalışmalarının okul kültürüne eklenmesi, yarışma ve sahne performansları ile öğrencilerimizin çok yönlülüklerinin pekiştirilmesi ve ödül töreni yapılması amacıyla 9. sınıflarımızdan 11. sınıflarımıza kadar geniş bir öğrenci kitlesinin katılımı ile 1 Haziran 2023'te 9. Sınıflar için 7 Haziran 2023'te 10. sınıflar için ve 8 Haziran 2023'te 11. sınıflar için 7. ve 8. ders saatlerinde Almanca Günü 2023 etkinliği düzenlenmiştir.

Haz

"İFL Onur Kurulu Sene Sonu Değerlendirme Toplantısı" Almanca Öğretmenimiz Sedat YOLCU koordinesinde tüm sınıf temsilcilerinin katılımıyla 09 Haziran 2023 tarihinde saat 15.00'da okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Haz

2020 yılından bu yana Türkiye'nin farklı üniversitelerinden ve okullarından matematikçilerin birlikte organize ettiği, Türkiye'deki matematik müfredatına dayalı bir matematiksel bilgi yarışması olan Türkiye Matematik Yarışmasında Matematik Öğretmenimiz Dr. Selçuk SAĞBAŞ danışmanlığında katılan Matematik Olimpiyat Takımı Öğrencilerimiz okulumuzu başarılı bir şekilde temsil ederek 11. sınıflarımızdan 3 öğrencimiz, 10. sınıflarımızdan 4 öğrencimiz ve 9. sınıflarımızdan 2 öğrencimiz olmak üzere 9 öğrencimiz 9 madalyayı okulumuza kazandırmışlardır.

Haz

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında, İngilizce öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde Türkiye'deki Fen Liseleri ve AB ülkelerinden yabancı ortaklar ile birlikte yürütülen "Communication Rocks" adlı uluslararası eTwinning projesi Avrupa Kalite Ödülü almıştır.

Haz

11 Haziran 2023 Pazar Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde Mezunlarla İletişim ve Tanıtım Kulübü desteğinde hem okulumuz konferans salonunda hem de yemekhanemizde geniş katılımlı bir şekilde Kuzu Günümüzü düzenledik.

Haz

9 Haziran 2023 tarihinde katıldığımız bilimsel etkinliklerden biri TÜBİTAK 2204A Proje Yarışması Türkiye Finalleriydi. Okul tarihimizde ilk kez TÜBİTAK 2204A Proje Finallerinde 2 Birincilik ve 1 İkincilik aldık. 54. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında iki tane BİRİNCİLİK bir tane de İKİNCİLİK alan ekiplerimizi başarılarından ötürü kutluyoruz.

Haz

25 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz geleneksel etkinliklerimizden biri İFL Bahar Şenliğimizdi. Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR ve Pansiyonumuzdan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL koordinesinde Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN ile Müzik Öğretmenimiz Sinem VAR desteğinde tüm öğrencilerimizin katılımı ile İFL Bahar Şenliği 2023'ü gerçekleştirdik.

Haz

12 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz kültür sanat etkinliklerimizden biri sergi gezimizdi. Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR koordinesinde Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA'nın desteğinde 10. sınıf öğrencilerimizin katılımı ile Unesco Aşık Veysel Yılı Kapsamında Aşık Veysel'in Vefatının 50. Yıl Dönümü Anısına İzmir Resim ve Heykel Müzesi Geçici Sergi Salonu'nda "Veysel Gider Adı Kalır" Sergisini ziyaret ettik.

Haz

Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit Kalkan'ın koordinesinde 12. Sınıf Öğrencimiz Mehmet Mert Sarp'ın desteğinde tüm sınıflarımızın katılımı ile düzenlenen okul içi masa tenisi turnuvamız tamamlandı. 26 Mayıs 2023'te Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ dereceye giren öğrencilerimize bayrak törenimizde madalyalarını takdim etti ve okulumuzda spor yaparak kendilerini geliştiren tüm öğrencilerimize verdikleri emek ve ayırdıkları zaman için teşekkür etti.

Haz

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek olan öğrencilerimiz için bir mesaj yayımlamıştır: