Etiket Sonuçları: laboratuvar

Ock

Biyoloji Öğretmenimiz Zuhal GÜL koordinesinde 9. sınıflarımız biyoloji laboratuvarımızda mikroskop kullanımını öğrenmek için soğan zarı incelediler.

Ock

Öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmelerini desteklemek ve teorik bilgilerini okulumuzdaki laboratuvarlarımızdaki deneylerimiz ile pekiştirmeleri için ders yıllık planlarımız doğrultusunda öğrencilerimizle deney yapıyoruz. Bu etkinlikte Biyoloji Öğretmenimiz Zuhal GÜL'ün dersine konuk olduk.

May

29 Nisan 2021 tarihinde çekilen fotoğraflarla hazırladığımız bu haberimizde Biyoloji Zümre Başkanımız Meryem YAZICI koordinesinde okulumuz biyoloji laboratuvarında teorik bilgilerin somutlaştırılarak idrak edilmesi için yapılan deneylerimizin bir bölümü görülmektedir.

Mrt

İzmir Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri Bilgisayar Bilimi Kur 01 dersi kapsamında Python Programlama Dilini sınıfta teorik ve laboratuvarda uygulayarak öğreniyorlar.

Ekm

Laboratuvar ortamında bilimle iç içe olan okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Zümre Başkanımız Dr. Gülseren COŞKUN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimize gerekli güvenlik tedbirleri alınıp laboratuvar kullanım yönergesi doğrultusunda doğal boya elde etme ile ilgili deney gösterildi ve yaptırıldı.

Şbt

87 Mezunlarımızın desteği ile kurulan Kimya Laboratuvarımız etkin bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA 10. sınıf öğrencilerine yenilenen kimya laboratuvarımızı tanıttı, araç ve gereçlerin kullanımını gösterdi, güvenlik önlemlerini anlattı ve çökelme tepkimesi için kurulan düzenekler ile deneyi gerçekleştirdi.

Şbt

Uygulamasını bilerek bilim yapanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL koordinesinde fizik laboratuvarımızda 10. sınıf öğrencilerimizle birlikte Dalgalar Ünitesinde yer alan YAY DALGALARI ile ilgili deneylerimizi yaptık.

Şbt

87 Mezunlarımızın etkin desteği ile kurulan Kimya Laboratuvarımızda ilk deneyimizi Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ ve 9. sınıf öğrencileri gerçekleştirdi.

Ekm

Laboratuvar çalışmalarının yoğun olduğu okul İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ kimyasal malzemeler ile ilgilenirken ve Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR ise NOVA 5000´leri düzenlerken kimya laboratuvarlarında kameramıza yakalandılar.

Nis

Hücreler ile ilgili teorik bilgilerini Biyoloji Laboratuvarımızda deney ve gözlem yoluyla da pekiştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz önemli bir laboratuvar çalışmasını daha geride bırakıp bilim serüveninde bir adım daha ilerlediler.

Nis

Her geçen gün öğrencilerinin daha iyi bir eğitim alması ve daha iyi bir öğretim ortamı oluşturulması için çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Fizik Zümremizin koordinesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimizin desteğinde Vernier LabPro kitleri FATİH Projesi Donanımları ile uyumlu hale getirilip laboratuvarımızda kullanılmaya başlandı.

Şbt

Bilim insanı olarak insanlığa ve medeniyete katkı sağlayacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI ve Kıymetli Bilim Kurulu Proje Koordinatörü Biyoloji Öğretmenimiz Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz ile Biyoloji Olimpiyat Takımımız Kan Gruplarının Nasıl Tespit Edildiğini deney yaparak anladılar.

Ekm

İlim ve Fen yuvasında laboratuvarlarda deneyler, gözlemler ve incelemeler yapan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI ve Kıymetli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz Mikroskop Kullanarak Bitki Hücrelerini incelediler.

Ekm

Bilimin serüven dolu yolunda yürüyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde pahabiçilmez olma yolunda yürüyen 9. Sınıflarımız yine laboratuvarlarımızda deneyler, gözlemler, incelemeler ve yorumlar yaptılar.

Nis

Raflarda toz tutamayan kitapların ve kapısı kilitlenemeyen laboratuvarların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Kimya Zümresi Başkanımız Hakan ERYUVA´nın koordinesinde 9. Sınıf Öğrencilerimiz bu hafta Kimya Laboratuvarımızda Çözünme - Çökelme Tepkimesi Deneyi yaptılar.

Şbt

Raflarda toz tutamayan kitapların ve kapısı kilitlenemeyen laboratuvarların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN´un koordinesinde 11. Sınıf Öğrencilerimiz bu hafta Kimya Laboratuvarımızda Kromatografi Deneyi ve Sodyum Metalinin Yanması deneyini yaptılar.

Şbt

Raflarda toz tutamayan kitapların ve kapısı kilitlenemeyen laboratuvarların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Kimya Öğretmenimiz ve Kimya Zümresi Başkanımız Hakan ERYUVA´nın koordinesinde 11. Sınıf Öğrencilerimiz bu hafta Kimya Laboratuvarımızda Kromatografi Deneyi yaptılar.

Kas

Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin laboratuvar uygulamaları ile desteklenmesine önem veren Okul Müdürü Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli ve Deneyimli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde öğrencilerimiz Biyoloji Laboratuvarında Çiçekli Bitkilerin çoğalması ve Bitkilerin Solunumu (Sitoplazma) ile ilgili laboratuvar çalışmasını gerçekleştirdiler.

Kas

Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin laboratuvar uygulamaları ile desteklenmesine önem veren Okul Müdürü Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde öğrencilerimiz Kimya Laboratuvarında Magnezyum Metalinin Yanması ile ilgili deneyi gerçekleştirdiler.

Magnezyum 482 santigrat dereceye kadar ısıtıldığında yanma tepkimesi başlar. Bu tepkime sonucu Magnezyum Oksit ve Magnezyum Nitrür gazları açığa çıkar. Eski dönemlerde fotoğraf çekilirken ışık ihtiyacı bu yanma sonucunda ortaya çıkan ışık ile karşılanırdı.

Tem

Fen Laboratuvarlarımız (Biyoloji, Fizik ve Kimya) ile Bilgisayar Laboratuvarımız derslerde öğretmen gözetiminde kullanılmaktadır.