Matematik Alanı

Matematik Alanı Akademik Çalışmalarımız

Ara

Matematiğin gizemli dünyasındaki sırları bir bir açığa çıkartan algoritmik düşünme becerisine sahip öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Kulübü Danışman Öğretmeni Münire ŞİMŞEKER koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz TÜBİTAK tarafından aylık olarak düzenlenen Ödüllü Kriptoloji Yarışması sorularını çözerek hem kendilerini geliştirmekte hem de 9C sınıfına TÜBİTAK Kitapları Rafı oluşturmak için ödül kazanmaktadırlar.

Ara

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda bilgi ve becerilerini kayıt altına alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Öğretmenlerimizin koordinesinde XVI. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına 28  Kasım 2019  Perşembe günü saat 22:00'a kadar 1.etap için 141 öğrencimiz müracaat etmiş ve 28 Kasım 2019 - 22 Aralık 2019 tarihleri arasında 128 öğrencimiz Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya ve İngilizce alanlarından yarışmaya katılmıştır.

Haz

Matematiği kuvvetli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi'nde Bilgisayar Olimpiyatçımız Mümtaz Mert DEMİR Ulusal Başarısından ötürü İstanbul'a çağrılmış ve Kanguru Matematik Ödül Töreninde TÜRKİYE 7. Olarak ödüllendirilmiştir.

Mrt

Matematiğe ilgisi yüksek ve problem çözme becerisi gelişmiş öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR koordinesinde okulumuzda Kanguru Matematik 1. Aşama Sınavı Sınav Salonumuzda gerçekleştirilmiş ve öğrencilerimize katılım belgeleri dağıtılmıştır. Sınav sonucu 10 Nisan 2019´da duyurulacak olup 4 Mayıs 2019´daki final sınavından sonra 12 Mayıs 2019´daki sonuçlara göre 26 Mayıs 2019´da İstanbul´da ödül töreni gerçekleştirilecektir.

Ekm

Matematiğin serüven dolu dünyasını heyecanla keşfedenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Matematik Müzesini ziyaret ettiler.

Ekm

Temel bilimlere meraklı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Prof. Dr. Alp EDEN hocamız öğrencilerimizle matematik projeleri üzerine söyleşi yaptı.

Ekm

Matematiğin uygulama alanları ile heyecanlanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Doc. Dr. Berkant USTAOĞLU hocamız öğrencilerimizle matematik çalışmaları ile ilgili söyleşi yaptı.

Eyl

Temel bilimlere meraklı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Prof. Dr. Alp EDEN hocamız öğrencilerimizle Matematik Söyleşisi yaptı.

Eyl

Farklı veya alternatif faaliyetlerle de kendilerini geliştirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencimiz Zehra Matematik Köyünün yaz kampına katılarak akranları ile matematik dünyasına farklı bir pencereden bakabilme fırsatı yakaladı.

Ağu

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımız için matematik öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN ile 10. Sınıf Öğrencilerimizin hazırlayıp Eğitim Bilişim Ağında yayınladıkları İzmir Fen Lisesi Anlatıyor Videolarını izlediniz mi?

Mrt

Matematiğin duayenlerinin okulu İzmir Fen Lisesinde Müdür Başyardımcımız Olcay ÖZTEMEL koordinesinde ve Matematik Zümremizin desteğinde Saygıdeğer Bilim İnsanı Prof. Dr. Serkan NARLI (Buca Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı) öğrencilerimize Pi Günü etkinlikleri kapsamında "Cebirsel ve Transandant Sayılar" konusunda çok değerli bir seminer vermiştir.

Mrt

Deniz aşırı işlerle uğraşmayı seven öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Zümremiz koordinesinde 9. Sınıf (Pascal), 10. Sınıf (Cayley) ve 11. Sınıf (Fermat) öğrencilerimiz Waterloo Üniversitesinin "Matematik ve Hesaplama Yarışmaları" na katıldılar.