Etiket Sonuçları: yapay

Tem

İlk düzenlendiği 2018 yılından beri her yıl olduğu gibi altıncı yılında da altıncı Kez TeknoFest Finallerindeyiz.

Eyl

Ülkemizin dışa bağımlı olmasını isteyemen her alanda kendi öz kaynakları ile yüzde yüz yerli ileri teknolojiler üretebilen bir ülke olması için çalışmak isteyen mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in danışmanlığında öğrencilerimiz Alperen TUPURTU (Takım Kaptanı) ve Ahmet Taha KALIBCI (Takım Üyesi) İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen TeknoFest 2021'de 45 üniversite ve 8 lise takımının katıldığı Sağlıkta Yapay Zeka Yarışmasında okulumuzu temsil etti ve en iyi sunum ödülünü kazandılar.

Ağu

İnsanlık için büyük adımlar atmak amacıyla şimdiden minik ama değerli adımlarla ilerleyen mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız'ın yakın desteği ve uygun görüşü doğrultusunda TeknoFest Yarışmalarına hazırlanan ekiplerimiz TeknoFest'in ilk düzenlendiği zamandan bu yana, yani dördüncü kez finale yükselerek okulumuzdaki başarı geleneğini sürdürmeye kararlı olduklarını gösterdiler.

Ağu

Zamanlarını ileri düzey ve faydalı faaliyeterle değerlendiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilgisayar Bilimi Kur 01 dersi kapsamında Python Programlama Dili eğitimi alan öğrencilerimiz yaz aylarında da Turkcell Geleceği Yazanlar Projesi kapsamında kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar.

Nis

Bilgi çağında üstel bir hızda artan verilerin içinden doğru veriyi seçip işleyebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kulübümüzün desteğinde öğrencilerimiz 02 Nisan 2021 tarihlerinde Global AI Top Learner Programına kayıtlı kullanıcılara/programcılara özel düzenlenen "Veri Bilimcinin Bir Haftasına Yolculuk" isimli Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıf Öğrencisi İbrahim Gürkan Yeşilbağ'ın verdiği eğitime katıldılar.

Nis

Lise müfredatına sığamayan ve ihtiyacı olan eğitim fırsatlarını değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kulübümüzün desteğinde öğrencilerimiz 22-25 Mart 2021 tarihleri arasında Makine Öğrenmesi ve 29 Mart 2021 tarihinde Yapay Zeka eğitimini Global AI Hub'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ortaklığında Kutay AKALIN ve Mert ÇOBANOV hocalarımızdan aldık.

Ekm

Bilime olan meraklarını ve öğrenmeye olan isteklerini faydalı bir şekilde kullanabilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde ders içi etkinliklerin yanı sıra ders dışı etkinliklere de katılan öğrencilerimizden Selver Eylül KÜÇÜK Bilgeİş platformunda sunulan "Herkes için Yapay Zeka I" eğitimini tamamlayarak bu eğitim için okulumuzdan sertifika alan ilk öğrenci olmuştur.

Ekm

Nis

Geleceğin mühendislerinin şimdiden robotik alanında çalışmalar yaptığı okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde robot ekiplerinde yer alan 9. ve 10. sınıf öğrencimlerimiz İzmir Yüksek Teknoloji Estitüsü Makina Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcı Doc. Dr. Gökhan KİPER ile bölümü ve laboratuvarları gezmiş, yapılan çalışmaları incelemiş ve Doc. Dr. Mehmet İsmet Can Dede ile robotik konusunda toplantı yapmışlardır.

Mrt

Kendi başına da büyük işler başaran öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde 9. Sınıf öğrencimiz Kaan ODTÜ Robot Günlerinde Labirent Çözen Robot kategorisinde kendi hazırladığı ve kodladığı robotuyla yarıştı.

Mrt