T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Etiket Sonuçları: eğitim

Mrt

115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimi adlı kursumuzun sonuna yaklaşıyoruz. Mart ayında son modülümüzü de tamamlamış ve 76 saatlik verimli bir Halk Eğitim Kursu süreci yaşamış olacağız.

Mrt

05 Şubat 2024 - 16 Şubat 2024 tarihleri arasında İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR'ın Eğitim Yöneticiliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ İzmir Fen Lisesi öğretmenlerinden oluşan 25 öğretmenimiz ile birlikte RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi Hizmet İçi Öğretmen Eğitimini gerçekleştirmiştir.

Ock

115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimi adlı kursumuzun 3 modülü tamamlandı. İkinci dönem son modülümüzü de tamamlayıp 76 saatlik verimli bir Halk Eğitim Kursu süreci yaşamış olacağız.

Ock

18 Aralık 2023 - 22 Aralık 2023 tarihleri arasında Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk Ortaokulunun Değerli Müdürü Sayın Nefise GEDİKLİ'nin Eğitim Yöneticiliğinde Müdür Yardımcısı Çiğdem KARAKOÇAK'ın Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ Kars-Halil Atila İlkokulu'nun ve Anaokulu'nun değerli öğretmenlerinden oluşan 15 öğretmenimiz ile birlikte RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi Hizmet İçi Öğretmen Eğitimini gerçekleştirmiştir.

Ara

14 Aralık 2023 Perşembe günü Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR koordinesinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı tarafından imzalanan protokol kapsamında öğrencilerimize "Afetten Koruma Bilinci, Afet Malzemelerini Tanıma ve Çadır Kurma Eğitimi" verildi.

Ara

18 Aralık 2023 tarihinde öğle arasında Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzun kapalı spor salonunda sınıflar arası basketbol turnuva öğle arası yapılan ilk maç ile başlamış, çekişmeli ve seyri güzel mücadelelerle devam etmektedir.

Ara

12 Aralık 2023 Salı günü öğrencilerimize "Organ Bağışı ve Nakli Eğitimi" Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR desteğinde okulumuza gelen Eğitim Uzmanı tarafından verilmiştir.

Ara

30 Kasım 2023 Perşembe günü - 6 Aralık 2023 Çarşamba günü son ders saatlerinde öğrencilerimize "Kişisel ve Çevresel Hijyen Eğitimi" konulu sunumu Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Okul Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ desteğinde okulumuzda görevli Ege Üniversitesi İntern hemşireleri gerçekleştirdi.

Ara

Pansiyonumuzdaki öğrencilerimiz için açılan halk eğitim kurslarımız devam ediyor. Bu bağlamda açılan halk eğitim kurslarımızdan biri de 115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimidir. Okul robot odamızda öğrencilerimizin etkin katılımı ile uygulamalı olarak kursumuz devam etmektedir.

Kas

Öğrencisi, mezunu, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan İzmir Fen Lisesinde 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönemi Genel Veli Toplantımız ilgili gündem maddelerimiz doğrultusunda velilerimizin yoğun katılımı ile yapılmıştır.

Ekm

Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde ve Ege Üniversitesi Öğrencisi İntörn (intern-stajer) Hemşirelerin desteğinde 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sağlık Konulu Okul Çalışmaları kapsamında Ekim Ayı etkinliklerimiz Hijyen ve Obezite temalarındaydı.

Ekm

Konferans salonumuzda 3 Ekim 2023 Salı günü 9. ve 10. sınıflarımıza İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER ve İngilizce öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN koordinesinde yurt dışı eğitim, İngilizce öğretimi fırsatları ve Londra Yaz Okulu hakkında eğitim uzmanı misafirimiz tarafından bilgi verildi.

Eyl

İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER ve okulumuz İngilizce zümresi koordinesinde Mezunlarla İletişim Komisyonumuz Üyelerinden Sayın Yonca Kurt Hanım 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize yurt dışı eğitim olanakları hakkında bilgilendirme yaptı.

Eyl

11 Eylül 2023 Pazartesi günü okulumuz kapalı spor salonunda okul müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde tören komisyonumuzun titiz bir şekilde hazırladığı, mezunlar derneğimizin desteklediği ve okul mezunlarımızdan İzmir 28. Dönem Milletvekili Sayın Prof. Dr. Ümit ÖZLALE'nin katılımları ile onore ettiği Okul Açılış Törenimiz öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve 9. sınıf öğrenci velilerimizin katılımı ile heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Eyl

Eyl

4 Eylül 2023 tarihinde saat 09.00'da İzmir Fen Lisesi Konferans Salonunda Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sene Başı Mesleki Çalışma Programımız doğrultusunda faaliyetlerimize başladık.

Tem

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde müdür yardımcılarımızın koordinesinde öğretmenlerimizin katılımı ile 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Öğretmenler Kurulumuzu gündem maddelerimiz doğrultusuda yaptık.

May

Okulumuzda İngilizce'den Robotik kodlamaya kadar farklı alanlarda açılan kurslarımız sene sonuna yaklaştıkça bir bir tamamlanmaya başladı. İkinci dönemin başında pansiyonda kalan öğrencilerimiz için açılan ve son iki haftası kalan 136016300 kodlu Robotik Yazılım ve Kodlama Atölyesi isimli kursumuzda öğrencilerimiz robotları için 3 boyutlu modelleme yapıp 3 boyutlu yazıcılarda çıktıları almayı (prototip basımı) öğreniyorlar.

Nis

9. ve 10. sınıf öğrencilerimize Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili bilgilendirme ve WEB 2.0 teknolojileri kullanılarak (https://kahoot.com/) eğlenceli değerlendirme ve pekiştirme etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Berkay CAMGÖZ 9. sınıf öğrencilerimize Radyasyon Konusunda eğitim verdi.

Şbt

Pansiyonumuzdaki öğrencilerimiz için açılan halk eğitim kurslarımız devam ediyor.

Şbt

21 Şubat 2023 tarihinde öğle arasında Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ öğretmenlerimize yönelik Psikoeğitim Çalışması Öğretmen Bilgilendirme Sunumu yaptı.

Şbt

21 Şubat 2023 Saat 20.00 - 21.00 arasında Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ velilerimize yönelik Psikoeğitim Çalışması Aile Bilgilendirme Sunumu yaptı.

Kas

13 Ekim 2022 tarihinde 9. sınıf öğrencilerimize 7. ve 8. ders saatlerinde okulumuzun konferans salonunda Kızılay Uzmanları tarafından Afet Eğitimi verildi.

Ekm

20 Ekim 2022 Perşembe Günü İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit YENTÜR okulumuzu ziyaret ettiler, öğrencilerimizle birlikte öğrencilerimizle iç içe yemekhanemizde sohbet ederek yemeklerini yediler, bilim ve sanat yolumuzu incelediler, yenilenen öğretmenler odamızı ve kütüphanemizi gördüler, öğrencilerimizle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit YENTÜR başarılar ve esenlikler dileyerek okulumuzdan ayrıldılar.

Eyl

12 Eylül 2022 Pazartesi günü okulumuz kapalı spor salonunda okul müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde tören komisyonumuzun titiz bir şekilde hazırladığı Okul Açılış Törenimiz öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve 9. sınıf öğrenci velilerimizin katılımı ile heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Eyl

Eyl

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayımlamış:

May

7 - 13 Mayıs 2022 Trafik Haftası münasebetiyle Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersinde Biyoloji Öğretmenimiz Zuhal GÜL 9. sınıf öğrencilerimize Trafk Eğitimi verdi.

May

Bahar Turnuvaları Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde ve baş hakemliğinde devam etmektedir. Bugün Sınıflar Arası Halı Saha Futbol Müsabakasına konuk olduk ve haberimiz için fotoğraf çektik.

Mrt

31 Mart 2022 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit YENTÜR okulumuza teşrif ettiler.

Mrt

11 Mart 2022 Cuma Günü İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU olağan ziyaretleri kapsamında okulumuza geldiler, öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle hasbihal ettiler, Fen Liselerindeki Matematik Dersleri ile ilgili inceleme yapan Sayın Bakanlık Müfettişlerimiz ile bir anı fotoğrafı çekildiler ve okulumuzdaki temaslarının ardından Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'a teşekkür edip başarılar dileyerek okulumuzdan ayrıldılar.

Mrt

10 Mart 2022 Tarihinde Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzun halı sahasında öğle arasında sınıflar arası futbol müsabakalarımız başlamıştır.

Şbt

15 Şubat 2022 Tarihinde Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzun kapalı spor salonunda öğle arasında sınıflar arası basketbol turnuvamız ilk maçı ile başlamıştır.

Şbt

Ara

Türk Milli Eğitim Sisteminin en nitelikli şekilde eğitim ve öğretimi sürdürebilmesi için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayelerinde, Milli Eğitim Bakanı Sayın Dr. Mahmut ÖZER'in koordinesinde gerçekleştirilen 20. Milli Eğitim Şurasında Değerli Öğretmenimiz Dr. Meryem YAZICI çağdaş eğitim yaklaşımları ve nitelikli öğretim yöntem ve teknikleri ile ilerleyen öncü okul İzmir Fen Lisesini ve güzel kentimiz İzmir'i temsil etti.

Ekm

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki eğitim alanında iş birliği protokolü kapsamındaki eğitim kurumları yönetici eğitim programı İzmir'de başladı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit Yentür himayelerinde gerçekleşen iki haftalık program kapsamında Azerbaycan heyeti okulumuza da misafir olarak gelip okulumuzda incelemelerde bulundu.

Eyl

Öğrencilerimizin salgın tedbirleri içinde en verimli şekilde çalışabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için azim ve kararlılıkla çalışan okul İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayımlamıştır:

Eyl

Henüz lise sıralarında oturmalarına rağmen uluslararası geçerliliği olan üniversite eğitimlerine katılan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Ediz Aldoğan (Matematik Olimpiyatçısı) ve Burak KARATAŞ (Matematik Olimpiyatçısı) 2 - 19 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenen ve Stanford Üniversitesinde CS106A ismiyle verilen Introduction to Computer Science dersine katıldı.

Eyl

Mesleki çalışma dönemini verimli bir şekilde değerlendirip öğrencilerinin en iyisini yapabilmelerinde onlara yardımcı olan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Mesleki Eğitim Dönemimizde kurul, komisyon ve zümrelerimiz verimli bir şekilde çalıştı ve ihtiyaç duyulan eğitimleri de alarak 2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı için gerekli hazırlıkları tamamladı.

Nis

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ, Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğindeki salgın tedbirleri kapsamında seyreltilmiş ekibimizi TÜBİTAK 2202 ve TÜBİTAK 2204A kapsamındaki Bilim Olimpiyatları ve Araştırma Proje çalışmalarındaki başarılarından dolayı kutladı.

Nis

Bilgi çağında üstel bir hızda artan verilerin içinden doğru veriyi seçip işleyebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kulübümüzün desteğinde öğrencilerimiz 02 Nisan 2021 tarihlerinde Global AI Top Learner Programına kayıtlı kullanıcılara/programcılara özel düzenlenen "Veri Bilimcinin Bir Haftasına Yolculuk" isimli Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıf Öğrencisi İbrahim Gürkan Yeşilbağ'ın verdiği eğitime katıldılar.

Nis

Lise müfredatına sığamayan ve ihtiyacı olan eğitim fırsatlarını değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kulübümüzün desteğinde öğrencilerimiz 22-25 Mart 2021 tarihleri arasında Makine Öğrenmesi ve 29 Mart 2021 tarihinde Yapay Zeka eğitimini Global AI Hub'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ortaklığında Kutay AKALIN ve Mert ÇOBANOV hocalarımızdan aldık.

Nis

Öğrencileri için her daim kendilerini yenileyen ve azimle çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bornova BTR İlçe Koordinatörü ve Fatih Eğitmeni Uğur Süslü koordinesinde Bornova ilçesinde görevli Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Eğitim Teknolojileri ve Teknik Destek Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Asaf Murat KARAPINAR liderliğinde Dr. Hüseyin KOCASARAÇ moderatörlüğünde Prof. Dr. Hasan ÇAKIR (Bilişim Teknolojileri Öğretmen Yeterlilikleri: Yakın Geleceğe Bir Bakış) ve Doç. Dr. Hüseyin ÇAKIR (Arttırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik) tarafından Mart Ayında düzenlenen eğitimlere katılmışlardır.

Şbt

Stratejik planına uygun bir şekilde güçlü ve zayıf yönlerini bilen mevcut fırsatları verimli bir şekilde kullanan ve riskleri minimuma indiren takım çalışmasını etkin bir şekilde gerçekleştiren öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ ile Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU liderliğinde mesleki eğitim dönemi toplantıları ve okul komisyon çalışmaları yapılmış olup okulumuz ikinci dönem eğitim ve öğretim faaliyetlerine her şart altında hazırdır.

Şbt

Stratejik planına uygun bir şekilde güçlü ve zayıf yönlerini bilen mevcut fırsatları verimli bir şekilde kullanan ve riskleri minimuma indiren takım çalışmasını etkin bir şekilde gerçekleştiren öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ ile Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU liderliğinde mesleki eğitim dönemi toplantıları ve okul komisyon çalışmaları yapılmış olup okulumuz ikinci dönem eğitim ve öğretim faaliyetlerine her şart altında hazırdır.

Şbt

Stratejik planına uygun bir şekilde güçlü ve zayıf yönlerini bilen mevcut fırsatları verimli bir şekilde kullanan ve riskleri minimuma indiren takım çalışmasını etkin bir şekilde gerçekleştiren öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ ile Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU liderliğinde mesleki eğitim dönemi toplantıları ve okul komisyon çalışmaları yapılmış olup okulumuz ikinci dönem eğitim ve öğretim faaliyetlerine her şart altında hazırdır.

Ara

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin dördüncüsünde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesi ile Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dr. Özkan ARAPOĞLU'nun "Algoritmaların Karmaşıklık ve Performans Analizi" isimli çalışmasına konuk olduk.

Ara

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin dördüncüsünde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesi ile Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dr. Özkan ARAPOĞLU'nun "Algoritmaların Karmaşıklık ve Performans Analizi" isimli çalışmasına konuk olduk.

Kas

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Ekm

Teknolojiyi takip eden ve teknoloji üreten araştırmacı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´ni İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz İsmail ŞAHİN ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Yavuz KILIÇASLAN ziyaret ettiler ve TeknoFest 2020 Gaziantep İnsanlık Yararına Teknolojileri Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Dalı Birincisi olan ekibimizi tebrik ettiler.

Ekm

Teknolojiyi takip eden ve teknoloji üreten araştırmacı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´ni İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz İsmail ŞAHİN ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Yavuz KILIÇASLAN ziyaret ettiler ve TeknoFest 2020 Gaziantep İnsanlık Yararına Teknolojileri Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Dalı Birincisi olan ekibimizi tebrik ettiler.

Ekm

Yüz yüze eğitimde karma ve harmanlanmış eğitim ortamında derslerine başlayacak olan ve üniversite sınavından sonra en iyisi yine biziz diyecek olan efsane dönem İFL 21'in okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ bayrak törenimizde son sınıflarımızla konuştu.

Ekm

Yüz yüze eğitimde karma ve harmanlanmış eğitim ortamında derslerine başlayacak olan ve üniversite sınavından sonra en iyisi yine biziz diyecek olan efsane dönem İFL 21'in okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ bayrak törenimizde son sınıflarımızla konuştu.

Eyl

Mesai saati gözetmeden fedakar ve vefalı bir şekilde çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında tüm öğretmenlerimizin aktif katılımıyla gündem maddelerimiz doğrultusunda çevrim içi toplantılarımızı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.

Eyl

Mesai saatleri gözetmeden fedakar ve vefalı bir şekilde çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında tüm öğretmenlerimizin aktif katılımıyla gündem maddelerimiz doğrultusunda çevrim içi toplantılarımızı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.

Eyl

Eyl

Her ortamda öğrencisinin sesini duyan ve onlara daha yararlı olmak için azim ve kararlılıkla çalışanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz Karaoğlu, Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet Gül ve Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ 9. sınıflarımızın ilk çevrim içi derslerine konuk olarak istek, ilgi ve ihtiyaçlarını dinlediler.

Eyl

Her ortamda öğrencisinin sesini duyan ve onlara daha yararlı olmak için azim ve kararlılıkla çalışanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz Karaoğlu, Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet Gül ve Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ 9. sınıflarımızın ilk çevrim içi derslerine konuk olarak istek, ilgi ve ihtiyaçlarını dinlediler.

Tem

Haz

"İki günü eşit olan zarardadır" bakış açısı ve "Bilgi paylaştıkça artar" ilkesi ile yeni eğitim modellerini ve kaynaklarını öğrencilerimiz için kullanan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü BT İl Koordinatörü Hülya MAHMUTOĞLU koordinesinde düzenlenen "UNESCO Eğitimde Bilişim Teknolojileri ve Açık Eğitim Kaynakları" çevrim içi seminerinde anlatılan OER Commons kaynaklarını hem kullanmaya hem de özgün kaynaklarını paylaşmaya başlamıştır.

Haz

"İki günü eşit olan zarardadır" bakış açısı ve "Bilgi paylaştıkça artar" ilkesi ile yeni eğitim modellerini ve kaynaklarını öğrencilerimiz için kullanan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü BT İl Koordinatörü Hülya MAHMUTOĞLU koordinesinde düzenlenen "UNESCO Eğitimde Bilişim Teknolojileri ve Açık Eğitim Kaynakları" çevrim içi seminerinde anlatılan OER Commons kaynaklarını hem kullanmaya hem de özgün kaynaklarını paylaşmaya başlamıştır.

Haz

Teknoloji üretirken veya kullanırken karşılaşılabilecek risk ve tehditlerin farkında olmak için uğraş veren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi (TÜSİDAM) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Batuhan TOSUN'un işbirliği ile Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Himayelerinde gerçekleştirilen "81 İlde 81 Siber Kahraman" projesini nitelikli bir şekilde sürdüren uzman eğitmenlerin desteği ile okulumuzda 29 öğrencimize ve 5 öğretmenimize Siber Güvenlik Eğitimi verildi.

Haz

Teknoloji üretirken veya kullanırken karşılaşılabilecek risk ve tehditlerin farkında olmak için uğraş veren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi (TÜSİDAM) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Batuhan TOSUN'un işbirliği ile Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Himayelerinde gerçekleştirilen "81 İlde 81 Siber Kahraman" projesini nitelikli bir şekilde sürdüren uzman eğitmenlerin desteği ile okulumuzda 29 öğrencimize ve 5 öğretmenimize Siber Güvenlik Eğitimi verildi.

May

Nis

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin ikincisinde konuğumuz Kurtuluş YILDIRIM oldu.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin ikincisinde konuğumuz Kurtuluş YILDIRIM oldu.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin ilkinde konuğumuz Dr. Mustafa COŞKUN oldu.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin ilkinde konuğumuz Dr. Mustafa COŞKUN oldu.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında evde kalan öğrencilerimizle 100. kez bir araya geldik.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında evde kalan öğrencilerimizle 100. kez bir araya geldik.

Mrt

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Harvard Üniversitesi Kimya ve Kimyasal Biyoloji Bölümü arasında imzalanan, ortaöğretim kurumlarında görev yapan fen bilimleri öğretmenlerinin mesleki gelişimleri için eğitici eğitimlerine yönelik iş birliği protokolü kapsamında İzmir Fen Lisesi Öğretmenlerinden Matematik Alanında Münire ŞİMŞEKER, Fizik Alanında Serkan YOLCU, Kimya Alanında Dr. Gülseren COŞKUN ve Dr. Barış DEMİRDAĞ ve Biyoloji Alanında Dr. Meryem YAZICI Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin misafirliğinde eğitimlerine devam ediyorlar.

Ock

Önce iyi bir insan sonra bilinçli ve nitelikli bir birey olmak için uğraş veren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Her zaman her alanda en iyisi İzmir Fen Lisesi" dedirttiğimiz bir dönem daha Karne Törenimiz ile tamamlandı.

Ock

Özgür yazılım felsefesinin farkında olarak fark yaratan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde 9. ve 10. sınıf Bilgisayar Olimpiyat Takımı öğrencileri Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi Bora TANRIKULU'ndan GNU/Linux Temel Eğitimi aldılar.

Kas

Değerlerini bilen ve sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesinde Pansiyonumuzdan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL koordinesinde Belletmen Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Alev Başdakol desteğinde 9. ve 10. Sınıflarımızda yatılı olarak okuyan öğrencilerimizle birlikte konferans salonumuzda Türk Büyüklerimiz ile ilgili etkinlik yapıldı.

Ekm

Acil durumlara hazırlıklı olan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde okulumuzda intörn olarak çalışan hemşirelerimizin desteğinde öğrencilerimize Sağlık Bilgisi Derslerinde İLK YARDIM EĞİTİMİ veriliyor.

Ekm

İç motivasyonları yüksek ve bilinçli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ koordinesinde değerli eğitim koçu Nur Erdem Özeren 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize konferans salonumuzda müthiş bir konferans verdi.

Ekm

Acil durumlara hazırlıklı olan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde okulumuzda intörn olarak çalışan hemşirelerimizin desteğinde öğrencilerimize Sağlık Bilgisi Derslerinde İLK YARDIM EĞİTİMİ veriliyor.

Ekm

Eğitimin, öğretimin ve paylaşımların dört duvarın dışına taştığı okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA koordinesinde 11. Sınıf Öğrencilerimiz PaintBall müsabakası yaptılar.

Ekm

Eğitimin, öğretimin ve paylaşımların dört duvarın dışına taştığı okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA koordinesinde 11. Sınıf Öğrencilerimiz PaintBall müsabakası yaptılar.

Eyl

Daha iyi bir insan, daha bilinçli ve daha nitelikli bir birey  olabilmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 2019 - 2020 Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Etkinlikleri yapıldı. (Veli Toplantımız ve Uyum Programı)

Eyl

Daha iyi bir insan, daha bilinçli ve daha nitelikli bir birey  olabilmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 2019 - 2020 Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Etkinlikleri yapıldı. (Dönem Ağaçlarının Dikimi)

Eyl

Daha iyi bir insan, daha bilinçli ve daha nitelikli bir birey  olabilmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 2019 - 2020 Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Etkinlikleri yapıldı. (Kapalı Spor Salonu Tören Programı)

Haz

"Her zaman her alanda en iyisi İzmir Fen Lisesi" diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´ni İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Harun YAZAR, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu´nun eşliğinde ziyaret etmişlerdir.

May

Değerlerinin bilincinde olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Filiz ÇETİN koordinesinde Değerli Bilim İnsanı Prof. Dr. Mehmet AYDIN öğrencilerimize Prof. Dr. Fuat Sezgin temalı seminer verdi.

Mrt

"Önce iyi insan sonra bilinçli ve nitelikli birey" anlayışını düstur edinmiş okul İzmir Fen Lisesi´ni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK´un eşi Sayın Rana Selçuk Hanımefendi, İZMİR Valisi Sayın Erol Ayyıldız´ın eşi Sayın Uzman Doktor Dilek Didem Ayyıldız Hanımefendi ve MEB Bakan Danışmanı Sayın İpek Coşkun Hanımefendi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu´nun eşliğinde ziyaret etmişlerdir.

Mrt

Sağlıklarının kıymetini bilen ve sağlıklı yaşama önem verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN´ın titiz çalışması sonucu faaliyete geçen Halı Sahamızda Futbol Müsabakaları tüm heyecanı ile devam ediyor.

Şbt

Sporu ve sporcuyu sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Pansiyonumuzdan Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzda kurulan Futbol Takımımız Bornova Kaymakamlık Futbol Turnuvası’na renk kattı.

Şbt

Bornova İlçesindeki Mesleki Eğitimin Tanıtılması, Mesleki Eğitime Yönlendirme ve Rehberlik Çalışmaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU liderliğinde Şube Müdürümüz Selviye BULUCU ve RAM Müdürümüz Mehmet Akif AKBAŞ koordinesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın ev sahipliğinde ilçemizdeki ortaokulların müdür yardımcıları ve rehber öğretmenleri konferans salonumuzda toplandı.

Ara

Ege Üniversitesinin etkin desteği ile hedeflerine ilerleyen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde öğrencilerimiz Ege Üniversite Sürekli Eğitim Merkezinin Prof.Dr.Yusuf VARDAR MÖTBE Kültür Merkezinde düzenlediği Üniversite ve İş Yaşamında X,Y, ve Z Kuşakları Paneline katıldılar.

Ara

Sporu ve sporcuyu seven öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde Sınıflar Arası Voleybol Müsabakalarında Final Maçları başladı.

Ara

Speak and Break Projesi Kapsamında Ege Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri ile birlikte DynEd çalışmalarında planlı bir şekilde seviyelerine göre İngilizce öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER ile Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde DynEd çalışmasında arkadaşlarına örnek olacak başarı sergileyen öğrencilerimize sertifikaları Değerli Müdür Yardımcılarımız tarafından verildi.

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantımız 21 Ekim 2018 Pazar Günü Saat: 11.00´da Okul Konferans Salonunda çoğunluk sağlanarak duyurulan gündem maddeleri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantımız 21 Ekim 2018 Pazar Günü Saat: 11.00´da Okul Konferans Salonunda çoğunluk sağlanarak duyurulan gündem maddeleri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Eyl

2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı için planlı ve özverili bir şekilde çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdür Yardımcılarımız başkanlığında 2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Mesleki Çalışmalarımız ilgili plan ve gündemimiz doğrultusunda devam etmektedir.

Eyl

2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı için planlı ve özverili bir şekilde çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında 2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Mesleki Çalışmalarımızı izlemek ve değerlendirmek için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU, Şube Müdürümüz Sayın Abdurrahman GÜNEŞ ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanlığı 8.Grup Maarif Müfettişlerinden Maarif Müfettişi Sayın Bülent SEMERCİOĞLU okulumuzu ziyaret ettiler.

Tem

Mühendis olma yolunda ilerlerken önlerine çıkan tüm eğitim fırsatlarını değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden 3 öğrencimiz Dilara, Naz ve Elif Sude Tofaş Fen Lisesi ve Tofaş Otomobil Fabrikalarının TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında Bursa´da Endüstri 4.0 eğitimi alıyorlar.

Haz

Öğrencleri için fedakar bir şekilde emek veren öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında yürütülen Mesleki Eğitim Çalışmalarımız 2017 - 2018 öğretim yılı için tamamlanmıştır.