İKİ PROJE ile İKİ DÜNYA İKİNCİLİĞİ ve BİR ÖZEL ÖDÜL

ABD Los Angeles'ta 11 - 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda Ülkemizi temsil eden İzmir Fen Lisesi öğrencisi Burak Sina AKBUDAK Technology Enhances the Arts kategorisinde “Yapay Zeka ile Oluşturulan Müzik Açısından Zengin Klasik Gitar Parçaları” projesi ile DÜNYA İKİNCİSİ oldu. Aynı yarışmada "Environmental Engineering" kategorisinde ülkemizi temsil eden İzmir Fen Lisesi öğrencileri Eray AKIN, Nisa İLTEKİN ve Murat LEYLEKOĞLU "Sulak Alanların Kirlilik Seviyesini Ölçen ve Bildiren Güneş Enerjili Duba Geliştirilmesi" projeleri ile DÜNYA İKİNCİSİ oldular ayrıca "Qatar Research, Development, and Innovation Council" özel ödülü aldılar. Alanlarında istediği Yükseköğretime sınavsız yerleşme hakkı elde eden öğrencilerimize Sayın Kaymakamımız Muzaffer ŞAHİNER  hediyelerini takdim etti.

Öğrencilerimiz için emek veren ve zaman ayıran ailelerine, öğretmenlerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Burak Sina AKBUDAK Technology Enhances the Arts kategorisindeki “Yapay Zeka ile Oluşturulan Müzik Açısından Zengin Klasik Gitar Parçaları” projesi: https://projectboard.world/isef/project/teca001-ai-composed-musically-rich-classical-guitar-pieces

Eray AKIN, Nisa İLTEKİN ve Murat LEYLEKOĞLU Environmental Engineering kategorisindeki "Sulak Alanların Kirlilik Seviyesini Ölçen ve Bildiren Güneş Enerjili Duba Geliştirilmesi" projeleri: https://projectboard.world/isef/project/enev018t-buoy-to-measure-pollution-level

Yayın: 24.05.2024 - Güncelleme: 24.05.2024 10:33 - Görüntülenme: 580